Drobný DeVito získal veľkú cenu. A poriadne skritizoval Trumpa - takto!

Americký herec Danny DeVito si v sobotu na Medzinárodnom filmovom festivale v španielskom San Sebastiáne prezval cenu za celoživotné dielo. Informovala o tom agentúra AP.

24.09.2018 10:00
Herec Danny DeVito na archívnom zábere. Foto: ,
Herec Danny DeVito na archívnom zábere.
debata (3)

Vedenie festivalu vyzdvihlo „všestrannú“ kariéru 73-ročného DeVita v oblasti filmu, televízie a divadla, ktorá trvá už takmer päť desaťročí. Počas tohto obdobia herec spolupracoval s viacerými poprednými režisérmi ako Tim Burton, Francis Ford Coppola, Miloš Forman či Ivan Reitman.

Ocenenie venoval tento herec a režisér talianskeho pôvodu všetkým divákom, ktorí chodia do kín. Pri prevzatí ceny na festivale, ktorý sa v San Sebastián začal v piatok a potrvá do budúcej soboty, DeVito tiež kritizoval amerického prezidenta Donalda Trumpa.

„Je strašné, že bol za prezidenta (USA) zvolený človek, ktorý sa vysmieva Najvyššiemu súdu a zastrašuje ľudí na celom svete. Aj keď nie je jediným idiotským prezidentom na svete,“ uviedol v sobotu DeVito pri prevzatí filmovej ceny. Trump podľa neho „nemá ani tušenie, ako riadiť krajinu“.

Kritika Trumpa bola jediným momentom, kedy bol počas slávnostného večera v meste na severe Baskicka sedemdesiattriročný DeVito vážny. Inak sa usmieval a vtipkoval aj na svoj účet, keď preberal cenu od o hlavu väčšieho režiséra Juana Antonia Bayona. DeVito meria iba 152 centimetrov.

Herec na festivale prezentuje film Piadinôžka, animovanú dobrodružnú komédiu, v ktorej nahovoril snežného muža. Držiteľ cien Zlatý glóbus a Emmy je súčasne režisérom i filmovým producentom. Momentálne účinkuje v úspešnom sitkome It's Always Sunny in Philadelphia.

Cenu Premio Donostia odovzdávajú na festivale v San Sebastiáne od roku 1986 „veľkým osobnostiam filmu ako poctu ich práci a kariére“. Tento rok sa ich laureátmi stanú aj britská herečka Judi Dench a japonský filmár Hirokazu Kore'eda.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #San Sebastián #Danny DeVito #Donald Trump

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...