Trumpová dohovára manželovi, aby odložil mobil. V Afrike trapasila aj ona

Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová v sobotu vyhlásila, že nie vždy súhlasí s príspevkami, ktoré jej manžel Donald Trump zverejňuje na Twitteri.

08.10.2018 15:35
debata
Prvá dáma USA Melania Trump počas návštevy... Foto: SITA/AP, Carolyn Kaster
Prvá dáma USA Melania Trump počas návštevy pyramíd v egyptskej Gize. Prvá dáma USA Melania Trump počas návštevy pyramíd v egyptskej Gize.

Jej vyjadrenie zaznelo počas prehliadky pyramíd v egyptskej Gíze, ktorú navštívila v rámci svojho afrického turné. Egypt navštívila ako poslednú zastávku svojej oficiálnej cesty a potom odletela späť do USA.

„Nie vždy súhlasím s tým, čo (Donald) tvítuje. A hovorím mu to. Poviem mu môj úprimný názor i radu,“ povedala Trumpová novinárom stojac pred sochou Sfingy. Zároveň však priznala, že jej manžel ju „niekedy počúva a niekedy nie“. Vyjadrenie jej vlastného názoru a pocitu je však pre ňu osobne veľmi dôležité.

Prvá dáma USA Melania Trump počas vystúpenia...
Prvá dáma USA Melania Trump v tropickej helme,...
+8Prvá dáma USA Melania Trump počas návštevy...

Na otázku, či a niekedy manželovi povedala, aby odložil svoj telefón, odpovedala so smiechom, že „áno“. Agentúra AP zdôraznila, že išlo o neobvyklý improvizovaný rozhovor Melanie Trumpovej s novinármi.

Manželka amerického prezidenta v sobotu priletela do Egypta z Kene, pred ktorou navštívila ešte Malawi a Ghanu. V Káhire sa stretla s egyptským prezidentom Abdalom Fattáhom Sísím a jeho manželkou Entissar a potom absolvovala prehliadku pyramíd v neďalekej Gíze.

Prvá dáma USA Melania Trump v tropickej helme,... Foto: Reuters, CARLO ALLEGRI
Prvá dáma USA Melania Trump v tropickej helme, ktorá vyvolala kritiku. Prvá dáma USA Melania Trump v tropickej helme, ktorá vyvolala kritiku.

Svoju cestu po štyroch krajinách Afriky označila za „úžasnú“ skúsenosť. Vyjadrila pritom nádej, že ľudia budú hovoriť o skutočnej náplni jej cesty a nie o tom, čo mala počas nej oblečené. Slovinská rodáčka sa však práve pre svoj vzhľad nevyhla ani kritike. V Nairobi si totiž počas jednej z aktivít nechala na hlave bielu tropickú helmu, ktorú kritici označujú za absolútny symbol kolonializmu Európanov v Afrike. Jej návšteva pyramíd v Gize zase podľa mnohých kritikov pripomína skôr módny „photoshooting“ než vládnu návštevu.

Trumpová v Afrike okrem iného propagovala svoju iniciatívu v prospech detí Be Best, ktorej cieľom je podporovať zdravý životný štýl, pozitívne využívanie internetu a bojovať proti drogovej závislosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #keňa #zivot #Donald Trump #tvít

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....