Taylor Swift spravila prvé politické vyhlásenie! Tieto slová mnohých prekvapili

Americká speváčka Taylor Swift patrila dlhé roky k umelcom, ktorí sa systematicky vyhýbajú vo verejných vyjadreniach politickým témam.

09.10.2018 10:06
Speváčka Taylor Swift na archívnom zábere. Foto: ,
Speváčka Taylor Swift na archívnom zábere.
debata (2)

V pondelok však s touto praxou skoncovala a verejne podporila amerických demokratov, ktorých bude voliť aj v nadchádzajúcich voľbách do Kongresu. „Vždy budem voliť podľa toho, ktorý kandidát bude hájiť a bojovať za ľudské práva, ktoré si všetci zaslúžime,“ napísala Taylor Swift v dlhom príspevku na Instagrame, ktorý za krátky čas získal viac ako milión „lajkov“.

„Som presvedčená, že systematický rasizmus voči ľuďom inej farby pleti, ktorý v tejto krajine stále vidíme, je príšerný, odporný a veľmi rozšírený,“ dodala speváčka.

Veľká väčšina komentárov zo strany jej fanúšikov bola doteraz pozitívna. Objavili sa medzi nimi aj názory, podľa ktorých tento speváčkin politický „coming out“ je ďalším dielom dlhotrvajúceho sporu medzi ňou a americkým raperom Ye, donedávna známym ako Kanye West, ktorý je zhodou okolností veľkým podporovateľom súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Nepriateľstvo medzi raperom a speváčkou sa datuje od roku 2009, kedy Kanye West vtrhol na pódium počas ďakovnej reči Taylor Swift na MTV Video Music Awards, vytrhol jej z ruky mikrofón a začal hovoriť o tom, že nominovaná pesnička od Beyoncé je oveľa lepšia. Do kauzy sa vzápätí zamiešal aj vtedajší americký prezident Barack Obama, ktorý rappera označil za „hlupáčika“ (jackass).

So súčasným prezidentom Trumpom si naopak rapper pravidelne vymieňa komplimenty, okrem iného o ňom vyhlásil, že je jeho bratom a známa je aj jeho fotografia so šiltovkou s nápisom „Urobme Ameriku znova veľkou“ (Make America Great Again) z Trumpovej predvolebnej kampane. Prezident o Kanyem Westovi na oplátku vyhlásil, že má dobrý vkus a pochválil sa, že rappera „trochu pozná“ a vždy s ním bol zadobre.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Politika #Taylor Swift #demokracia #odkaz

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...