Michal David: Lukáš Vaculík by bol na pódiu efektný. Čo by tam ale robil?

Český spevák a producent Michal David sa v decembri predstaví v troch slovenských mestách so svojou koncertnou šou Mejdan Roku.

10.10.2018 17:00
Michal David Foto:
Michal David odohrá v decembri na Slovensku tri koncerty.
debata (3)

Sprevádzať ho bude šesťčlenná kapela Quatro, špeciálnym hosťom bude herec a spevák Sagvan Tofi, ktorí si zahral vo fimoch osemdesiatych a deväťdesiatych rokov ako Vítr v kapse či Kamarát do dažďa. „Sagvana poznám od svojich mladíckych rokov, keď sme natáčali film Vítr v kapse. Zoznámili sme sa pri pesničke Non stop a odvtedy sme kamaráti a spolupracujeme. Urobili sme spolu množstvo pesničiek a po rokoch sme sa k sebe opäť vrátili, keďže Sagvan napísal scenár a vyprodukoval muzikál Děti ráje,“ opísal 53-ročný Michal David.

Ako spevák povedal, na jeho koncertoch už vidieť aj tri generácie fanúšikov. Pesničky ako Non stop či Diskopříběh poznajú aj dnešní tínedžeri. Videli ale filmy, ktoré tieto hity preslávili? „U nás v Čechách filmy ako Láska z pasáže či Vítr v kapse televízie pravidelne vracajú na obrazovky. Pri Diskopríbehu I a II sa v dobe ich vzniku podarilo niečo výnimočné, aj tým, že sa vymykali filmom, ktoré v osemdesiatych či deväťdesiatych rokoch vznikali, boli ohromne populárne a nesie sa to s nimi dodnes. A filmy ako Láska z pasáže (1985) či Vítr v kapse (1982) boli skvelo natočené príbehy režiséra Jaroslava Soukupa, mali sme šťastie, že pesničky do filmov sa vydarili a stali sa hitmi. Veľkú rolu na popularite filmov zohrali Lukáš Vaculík, Sagvan Tofi či Táňa Kulíšková, aj vďaka nim sa dobre pozerajú aj po rokoch,“ opísal Michal David.

Slovenské fanúšičky by určite okrem prítomnosti Sagvana Tofiho potešila na pódiu aj prítomnosť Lukáša Vaculíka. Toho si ako hosťa koncertov však Michal David nepozval, z celkom jasného dôvodu. „Lukáš Vaculík by bol určite efektným hosťom, ale nie na koncerte, lebo by tam nemal čo robiť. Lukáš vôbec nespieva,“ opisuje David.

Okrem koncertov Davida zamestnávala aj nová česko-slovenská rozprávka režiséra Dušana Rapoša, Keď draka bolí hlava, ktorej premiéra bude koncom októbra v Prahe. Pod duetom s názvom Láska je náš drahokam, Karla Gotta a herečky Kamily Magálovej, je podpísaný práve Michal David. Okrem toho pripravuje nový muzikál, ktorý bude vystavaný z pesničiek Heleny Vondráčkovej, ktorého uvedenie je naplánovaného na jar budúceho roka. „Helena Vondáčková v ňom vystupovať nebude, nie je to muzikál o nej, ale o jej pesničkách. Ale účasť prisľúbila Jiřina Bohdalová, Yvetta Blanarovičová či mladé speváčky ako Alžbeta Bartošová a Michaela Gemrotová,“ dodal Michal David.

Termíny koncertov Mejdan Roku 2018:

  • 11. decembra – Steel Aréna, Košice
  • 12. decembra – Tipsport Aréna, Žilina
  • 13. decembra – Aegon aréna, Bratislava

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal David #Lukáš Vaculík #Sagvan Tofi

+ Vyčistite si myseľ, zlé myšlienky vám môžu spôsobiť žalúdočné ťažkosti.
Robte to, čo vás baví, aj keď to nebude...

+ Ak potrebujete, pospite si aj poobede, je to v poriadku.
Začnite sa v prácu viac snažiť, dotiahnete to na...