Prekvapuje ma, že búrlivák Keith Richards je stále nažive, hovorí jeho kolega

O 74-ročnom gitaristovi kapely The Rolling Stones to povedal anglický hudobník Tony Iommi z kapely Black Sabbath.

12.10.2018 00:00
Keith Richards a jeho manželka Patti Hansen Foto: ,
Hudobník Keith Richards a jeho manželka Patti Hansen na premiére hudobného dokumentu o koncerte Rolling Stones na Kube.
debata

Muzikant je totiž známy aj búrlivým spôsobom života, počas ktorého užíval drogy a nevyhýbal sa ani alkoholu. O štyri roky mladší Iommi to uviedol v rozhovore pre škótske noviny The Herald. „Videl som veľa priateľov a iných ľudí z tohto biznisu, ktorí užívali drogy a robili ďalšie veci a napokon zomreli. Napríklad taký John Bonham (zosnulý bubeník Led Zeppelin). John bol môj dobrý priateľ. Jednoducho zostanete sami, znudení v hoteli a skúšate nájsť niečo, čo vás prenesie niekam inam. Videli sme to aj na Lemmym (zosnulý spevák Motörhead), ktorý bol typický predstaviteľ rock'n'rollu. To isté platí aj v prípade Keitha Richardsa. Naozaj ma udivuje, že je stále nažive. Klobúk dolu pred ním,“ vyjadril sa niekdajší člen už nefungujúcej kapely Black Sabbath.

Iommi, ktorému v roku 2012 diagnosti­kovali lymfóm, tiež prezradil, ako vyzerá jeho bežný deň. „Vstanem o 6:15, čo je pre mňa naozaj netypické. Potom si dám raňajky, idem von so psom a hrám na gitare. Čas okolo mňa len tak letí. V súčasnosti žijem tak, ako hocikto iný,“ objasnil.

Anthony Frank „Tony“ Iommi spoluzakladal v roku 1968 v Birminghame spomínanú kapelu Black Sabbath, pričom okrem neho boli zakladajúcimi členmi aj Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Bill Ward. S formáciou vydal v roku 2013 posledný album 13, na ktorom bubnuje Brad Wilk. S nahrávkou po druhý raz dobyli UK Chart, pričom predtým sa im to podarilo s druhým albumom Paranoid (1970). Iommi má na konte aj tri sólovky – Iommi (2000), The 1996 DEP Sessions (2004) a Fused (2005). S už nefungujúcou formáciou Heaven & Hell vydal štúdiovku The Devil You Know (2009). Magazín Rolling Stone ho v rebríčku 100 najlepších gitaristov všetkých čias zaradil na 25. miesto.

debata chyba
Viac na túto tému: #Keith Richards #Tony Iommi

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...