Theron prekvapuje: Toto sa stane, keď film prepadne a hrá v ňom žena!

Za výnimočný prínos a pracovné, ale aj sociálne aktivity ocenili v pondelok herečku Charlize Theronovú na akcii magazínu Elle. Hviezda, ktorá doma má na poličke Oscara, žiarila v kreácii Dior.

17.10.2018 13:50
debata
Herečka Charlize Theron v kreácii Christian Dior. Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Herečka Charlize Theron v kreácii Christian Dior. Herečka Charlize Theron v kreácii Christian Dior.

Blondínka, ktorú svet pozná zo snímok ako Monštrum či Mad Max: Šialená jazda, poskytla ešte pred samotným eventom rozhovor známemu ženskému časopisu. Jednou z tém bolo aj postavenie žien v hollywoodskom priemysle – otázka, ktorá sa rieši od povstania hnutia MeToo oveľa vážnejšie a intenzívnejšie.

Theron tvrdí, že existujú dvojité štandardy v prípade, ak sa z filmu stane prepadák. „Ženy v kinematografii musia drieť omnoho tvrdšie, aby sa vrátili späť na výslnie, ak majú za sebou nejaké zlyhanie,“ uviedla juhoafrická rodáčka.

Herečka Yara Shahidi v kreácii Calvin Klein by...
Herečka Charlize Theron v kreácii Christian Dior.
+9Novinár Ronan Farrow (vľavo) a herečka Mia...

„Ak film prepadne, keď je hlavným hrdinom muž, zvykne sa hovoriť, že to nie je jeho vina, že možno ten film nezafungoval. Ak sa to stane, keď hrá hlavnú rolu žena, vždy to je jej vina,“ vyhlásila Charlize Theron.

Podľa nej aj to je hlavným problémom, prečo sú producenti a sponzori ochotnejší investovať peniaze do mužských filmových hrdinov. „Ani nechcem vedieť, o koľko úžasných príbehov sme prišli len preto, lebo sa bojíme dať šancu ženám,“ konštatovala herečka, ktorú naposledy diváci videli vo filme Tully.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #ocenenie #Charlize Theron #Elle #prepadák

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...