Mladý herec Jakub Jablonský: Láka ma štúdium v New Yorku

Slovenský herec Jakub Jablonský by rád začiatkom budúceho roka opäť vycestoval za školou do zahraničia.

30.10.2018 17:03
debata

"Bol som už na Erazme v Anglicku a rád by som šiel študovať herectvo ešte do Ameriky. V hre sú zatiaľ dve školy, na ktoré si posielam prihlášky, jedna je v Los Angeles, druhá v New Yorku. No zatiaľ je to všetko na dlhé lakte, uvidíme, ako sa to vyvinie,“ povedal.

Zuzana Žáková a Jakub Jablonský v rozprávke Keď... Foto: Lenka Hatašová
Zuzana Žáková a Jakub Jablonský Zuzana Žáková a Jakub Jablonský v rozprávke Keď draka bolí hlava.

V Amerike pritom v minulosti už strávil nejaký čas. Venoval sa však niečomu celkom inému ako herectvu. „Pracoval som s deťmi. Ja milujem deti, tak som ich v Amerike učil o lesoch. Ukazoval som im, ako založiť oheň, kajakovali sme a lozili po stenách. Mal som na starosti deti od päť rokov až po tínedžerov,“ prezradil sympatický rodák z Banskej Bystrice.

Z výletu na vzdialený kontinent teda strach podľa vlastných slov vôbec nemá a neznervózňuje ho ani jazyková bariéra. „Tá reč sa vám totiž postupne vyvíja, nie som fluent speaker, ale cesta tam je, a máte tam stále doučovania, takže sa priebežne zdokonaľujete. A stačí týždeň a už sa chytáte. Keď som strávil v Amerike štyri mesiace, tak som už doma ani nevedel vysloviť po slovensky ‘er‘. Ono to ide, no stačí, že ten jazyk človek prestane na chvíľku používať a zas sa to stratí. No tak je to napokon so všetkým,“ uzavrel mladý herec.

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #New York #Jakub Jablonský

+ Vyčistite si myseľ, zlé myšlienky vám môžu spôsobiť žalúdočné ťažkosti.
Robte to, čo vás baví, aj keď to nebude...

+ Umývanie rúk je dôležité, avšak pozor na dehydratáciu a jemné ranky.
Partnerstvo vo financiách môže otvoriť nové...