Soňa Norisová v novej českej komédii príde o manžela! Ale vráti sa ako duch

V novinke režiséra Jana Pachla Ten, kto ťa miloval sa v hlavných úlohách ukážu Soňa Norisová, Eva Holubová, Pavel Řezníček, Hynek Čermák alebo Lukáš Vaculík.

08.11.2018 08:30
Soňa Norisová Foto:
Zľava: Pavel Řezníček, Soňa Norisová a Lukáš Vaculík v komédii Ten, kto ťa miloval.
debata

Do slovenských kín vo štvrtok prichádza nová česká detektívna komédia Ten, kto ťa miloval režiséra Jana Pachla. Film vznikol podľa námetu rovnomenného detektívneho románu režisérky a scenáristky Marie Poledňákovej. V hlavných ženských úlohách sa vo filme ukážu Soňa Norisová, Eva Holubová či Lívia Bielovič. Ústredné mužské postavy si zahrali Pavel Řezníček, Hynek Čermák, Lukáš Vaculík a Václav Postránecký.

Kapitán Kalina, nepodplatiteľný policajt, milujúci manžel, skvelý otec a úžasný syn iróniou osudu hneď na začiatku deja zomrie pri autonehode spôsobenej zlým výberom pneumatík a následne o ňom začnú na povrch vychádzať podozrivé skutočnosti nasvedčujúce tomu, že svoju manželku dlhší čas podvádzal. Vande sa tak na základe niekoľkých nechcených indícií, fotiek a mierneho ohovárania zakrátko zrúti svet dlho neotrasiteľnej dôvery. Napriek tomu však nemôže uveriť tomu, že by jej bol manžel skutočne neverný, a tak sa z nej v snahe dozvedieť sa pravdu stane amatérsky detektív, ktorý má pri sebe tím výborných kriminalistov v podobe dvoch malých synov, svokry a jedného praktického lekára. "Nie je to tak celkom detektívka, skôr je to film o otázke dôvery v rodine, ktorý odráža to, ako rýchlo človek dokáže podľahnúť nejakému klamu tým, že uverí, že by ten druhý mohol byť neverný alebo že proste spravil niečo zlé… Sú tam zároveň zaujímavé zvraty, prekvapivé aj pre diváka, ale dopadne to nakoniec veľmi pekne a myslím, že v konečnom dôsledku sa to dá označiť ako taká pekná vianočná rodinná komédia,“ povedala jedna z hlavných predstaviteliek snímky, Soňa Norisová.

Atmosféru filmu dotvára práve predvianočný čas, do ktorého tvorcovia dej snímky zasadili. Producent Adam Dvořák hodnotí toto rozhodnutie veľmi pozitívne. „Ja si myslím, že si týmto filmom môžu diváci vykompenzovať práve ten stres prameniaci zo zháňania vianočných darčekov, môžu sa na tento nastávajúci čas pozrieť trošku z nadhľadu a v pokoji a skôr sa zasmiať tomu, čo v strese kvôli všetkým tým vianočným prípravám robíme a ako to vlastne pôsobí smiešne a komicky,“ poznamenal.

Snímku nakrútili za 25 dní, počas ktorých zavítal 60-členný štáb do šiestich miest v stredných a západných Čechách. Okrem hektolitrov vody okolo kľúčovej scény, počas nakrúcania spotrebovali aj 50 vriec umelého snehu, vo filme sa objavilo niekoľko živých zvierat ako somár či ľadový medveď a nechýbali ani riskantné momenty – v jednej zo scén napríklad takmer vytopili kanceláriu riaditeľa Českého rozhlasu, v ďalšej zas zapálili Lukáša Vaculíka. „Pri takejto scéne musíte zabezpečiť najmä ten priestor, aby nezačalo horieť všade okolo vás a Lukáš sa musel natierať gélom, pretože mal okrem svojich vlasov ešte príčesok a hrozilo, že by sa mu chytil. Prvý raz vzbĺkol trochu viac, no potom sa nám ho podarilo zapáliť už relatívne normálne,“ zaspomínal si Dvořák s úsmevom.

Pavel Řezníček sa zas ako duch musel popasovať so scénami vo výškach. „To bolo trochu horšie, pretože Pavel trpí závratmi a musel tam v jednej scéne visieť na lane z tretieho poschodia a v ďalšej zas sedieť vo veľkej výške na kazateľnici zaistený len niekoľkými lankami. Tak sme tam tých našich hercov zľahka vytýrali,“ podotkol producent. „Dnes je ale skutočne všetko veľmi profesionálne zabezpečené a na všetko sa volajú kaskadéri, takže netreba mať strach,“ dodal Dvořák, podľa ktorého napokon herci skôr ako zvýšenou hladinou adrenalínu trpeli zimou. „Chudák taký Pavel tým, že hral ducha človeka, ktorý zomrel v aute, musel napríklad od začiatku do konca nakrúcania chodiť v tej zime v tom istom relatívne ľahkom oblečení… Všetko sme ale nakoniec zvládli a celé to nakrúcanie, myslím si, dopadlo veľmi dobre,“ uzavrel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soňa Norisová #Ten kto ťa miloval

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...