Z herečky Emmy Thompsonovej je dáma! Titul si prevzala z rúk princa Williama

Držiteľka filmových cien Oscar a BAFTA vyhlásila, že dostať titul dáma za prínos do dramatického umenia je "veľmi pekný pocit".

08.11.2018 13:00
debata

Britská herečka Emma Thompson si v stredu v Buckinghamskom paláci prevzala z rúk princa Williama titul dáma. „Poznám ho od jeho detstva, aj teraz sme sa spolu zabavili,“ povedala Thompsonová (59) novinárom ohľadom slávnostnej investitúry v Londýne, informovala stanica BBC.

Britský princ William odovzdáva vysoké... Foto: TASR/AP, Jonathan Brady
Emma Thompson Britský princ William odovzdáva vysoké vyznamenanie Rad britského impéria herečke Emme Thompsonovej.

Držiteľka filmových cien Oscar a BAFTA vyhlásila, že dostať titul dáma za prínos do dramatického umenia je „veľmi pekný pocit“. Na slávnostnom podujatí dostala Rad britského impéria kategórie MBE ďalšia herečka, Sarah Gordyová – prvá žena s Downovým syndrómom, ktorej sa dostalo tohto spoločenského ocenenia.

Gordyová uviedla, že je „fantastické“ vrátiť sa opäť do Buckinghamského paláca, ktorý predtým navštívila ako ambasádorka charitatívnej organizácie Mencap. „Tvrdo som pracovala na tom, v čo verím. Chcela by som inšpirovať ďalších, aby verili v samých seba, najmä tých, ktorí majú Downov syndróm,“ povedala.

Emma Thompson pózuje s manželom pred... Foto: SITA/AP
Emma Thompson Emma Thompson pózuje s manželom pred Buckinghamským palácom v Londýne, dostala vyznamenanie Rad britského impéria.

Thompsonová vyhlásila, že svoj titul hodlá využiť na to, aby upozornila na sociálne problémy v Británii. Sama sa označila za „zarytú feministku“ a „obhajkyňu ľudských práv“. Herečku sprevádzal v Buckinghamskom paláci jej manžel – herec Greg Wise – a ich dve deti Tindy a Gaia.

Britský princ William odovzdáva vysoké...
Emma Thompson pózuje s manželom pred...
+1Emma Thompson dostala vysoké vyznamenanie Rad...
debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #Emma Thompson #Rad britského impéria

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...