Martin Harich ako drzý a rozmaznaný panovník! Ale teším sa z toho, hovorí

Spevák Martin Harich hrá v novom muzikáli Matúš Čák Trenčiansky jednu z hlavných úloh.

11.11.2018 00:00
martin harich Foto:
Martin Harich v muzikáli Matúš Čák Trenčiansky.
debata

„Hrám mladého, rozmaznaného, nadržaného panovníka Uhorska, ktorý ale predsa má srdce,“ teší sa z postavy mladého panovníka Martin Harich a dodáva: "Po dlhšom čase som častejšie v Bratislave, je to zmena môjho muzikantského prostredia a teším sa, že stretávam aj ľudí z divadla.“

Okrem Haricha sa na pódiu v Istropolise 16. a 17. novembra predvedú aj Jiří Zonyga, Peter Kočiš, Petra Maxinová a Lenka Rakárová. Autor hudby Ľubo Horňák skomponoval rockovejšie pesničky a siahol aj po veľkom hite, ktorý napísal pre skupinu Elán s názvom Tisíc a jeden krát.

"Matúš Čák Trenčiansky je príbeh stredovekého feudála, ktorý bol tvrdý obchodník a dnes by sme povedali vypočítavý oligarcha. V Uhorsku v tom čase vládol kráľ Karol Robert, ktorému Matúš Čák drzo ukradol jeho korunu,“ hovorí o zaujímavej zápletke muzikálu autor hudby a člen skupiny Elán Ľubomír Horňák.

Muzikálovú speváčku Petru Maxinovú diváci poznajú viac v Prahe ako doma. Petra je v Matúšovi Čákovi v pozícii dramaturgičky a zároveň naštudovala hlavnú ženskú postavu. Okrem toho ešte musí stíhať štátnice z divadelnej dramaturgie a réžie. Rada sa chodí ako budúca režisérka inšpirovať do zahraničia. Napríklad v Londýne už videla muzikál Mamma Mia a Aladin, ktoré ju nesmierne očarili, lebo pesničky skupiny ABBA má aj sama v repertoári.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Harich #Matúš Čák Trenčiansky

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....