Majorka Houlihanová z M*A*S*H-u dnes? Pozrite sa, vyrazila na červený koberec

Herečku Lorettu Swit po celom svete preslávil kultový seriál M*A*S*H, ktorý ponúkol divákom kórejskú vojnu z iného pohľadu.

11.11.2018 11:00
Mike Farrell, Loretta Swit, Alan Alda Foto:
Zľava: Mike Farrell, Loretta Swit, Alan Alda v roku 1972 v seriáli M*A*S*H.
debata

Hlavní protagonosti „zelenej jednotky“ si fanúšikov získali najmä pre ostrý, satirický humor. Skvelou ženskou zástupkyňou medzi mužskými kolegami, ktorými boli herci Mike Farrell, Alan Alda, Wayne Rogers či Harry Morgan, bola herečka Loretta Swit.

Loretta Swit na gala podujatí spoločnosti The... Foto: SITA/AP, Amy Sussman
Loretta Swit Loretta Swit na gala podujatí spoločnosti The Humane Society of the United States To the Rescue! v New Yorku.

Seriál sa začal vysielať v roku 1972 a na obrazovkách vydržal do roku 1982. V tom čase mala pekná blondínka s podrezaným jazykom niečo po tridsiatke a v seriáli vystupovala ako majorka Margaret „Šťabajzna“ Houlihanová. Svojím sexepílom dokázala ako hlavná zdravotná sestra v každej časti pozdvihnúť náladu svojim kolegom v bielych plášťoch. Za rolu majorky Houlihanovej bola 4 razy nominovaná na Zlatý glóbus, ktorý sa jej však získať nikdy nepodarilo, v roku 1989 získala svoju hviezdu na Chodníku slávy v Hollywoode.

Herečka Loretta Swit pred pár dňami oslávila 81. narodeniny. S úsmevom na tvári sa ukázala na gala podujatí spoločnosti „The Humane Society of the United States“ v New Yorku. Blond hrive je verná dodnes a jej široký úsmev zdobí jej tvár rovnako ako v časoch slávneho seriálu. I keď chirurgické vylepšania sú na jej tvári jasne viditeľné, slávnu majorku Houlihanovú v nej môžu fanúšikovia vidieť stále.

Na červený koberec zvolila čiernu farbu – pred objektívy prišla v čiernych nohaviciach a trblietavom saku, dekolt jej zdobil výrazný náhrdelník.

Herečka bola v rokoch 1983 až 1995 vydatá za scenáristu a spisovateľa Dennisa Holahana, ktorý si v jednej časti seriálu aj zahral, ich manželstvo zostalo bezdetné. Po rozvode sa už nevydala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #M*A*S*H #Loretta Swit

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...