Hviezda Stranger Things bude vyslankyňa UNICEF. Najmladšou v histórii!

Anglická herečka a modelka Millie Bobby Brown sa stala novou vyslankyňou dobrej vôle Detského fondu Organizácie Spojených národov (UNICEF).

22.11.2018 08:40
debata
Herečka Millie Bobby Brown s tabuľkou UNICEF... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Millie Bobby Brown Herečka Millie Bobby Brown s tabuľkou UNICEF pri príležitosti World Children's Day.

Štrnásťročná rodáčka zo španielskej Marbelly je pritom vôbec najmladšou vyslankyňou medzinárodnej organizácie, ktorá sa zameriava na pomoc deťom. „Je to viac ako pocta. Je to veľké privilégium,“ vyjadrila sa mladá umelkyňa na margo svojho menovania počas tlačovej konferencie v sídle OSN v New Yorku.

Brown, ktorú najviac preslávila rola Eleven v úspešnom seriáli Stranger Things, chce ako vyslankyňa dobrej vôle upozorniť na viaceré problémy, s ktorými sa potýkajú mladí ľudia na svete, ako napríklad chudoba, násilie či nedostatok vzdelania alebo prístrešia. „Budem hovoriť za milióny detí a mladých ľudí, ktorých hlasy boli príliš dlho umlčiavané. Posvietim si na problémy, pre ktoré bezbranné deti a mladí ľudia na celom svete trpia,“ vyjadrila sa herečka s tým, že ich bude tiež zastupovať na miestach, kam sa ešte nemohli dostať.

„Predovšetkým budem dbať na to, aby deti a mladí ľudia poznali svoje práva a urobím všetko pre to, aby som im dala moc na to, aby sa stali zmenou, ktorú chcú vo svete vidieť,“ dodala.

Herečka Millie Bobby Brown počas ceremoniálu... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Millie Bobby Brown Herečka Millie Bobby Brown počas ceremoniálu rozsvietenia Empire State Building.

Herečka podporuje činnosť UNICEF-u od roku 2016 a ako vyslankyňa dobrej vôle sa pridala k osobnostiam ako napríklad Orlando Bloom, David Beckham, Shakira či Priyanka Chopra.

Brown, ktorá má na sociálnych sieťach milióny fanúšikov, na nich okrem činnosti UNICEF-u zvyšuje povedomie aj o rovnoprávnosti pohlaví či násilí páchanom strelnými zbraňami.

debata chyba
Viac na túto tému: #Unicef #vyslankyňa #Millie Bobby Brown

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...