Byť sexuálna a žiadať rešpekt? Sexualita je moja voľba, tvrdí Amber Heard

Boj za rovnosť pohlaví stretáva najčastejšia kritika - ženy, ktoré sa neostýchajú predvádzať polonahé a ponúkať svetu svoju sexualitu, nemajú nariekať, ak ich vnímajú len ako objekty. Je to skutočne tak?

28.11.2018 10:00
debata (1)
Amber Heard na londýnskej premiére novinky... Foto: Reuters, SIMON DAWSON
Amber Heard Amber Heard na londýnskej premiére novinky Aquaman.

Herečka Amber Heard by rozhodne nesúhlasila. Vlastne – nesúhlasila ani v rozhovore, ktorý celkom čerstvo vyšiel v magazíne Glamour. Slávna hollywoodska herečka, ktorá sa čoskoro predstaví vo filme Aquaman, sa rozhovorila o tom, prečo sú jej úlohy vo filmoch často veľmi sexuálne a otvorené.

„Robila som to najlepšie, čo som mohla, bez luxusu môcť si vyberať,“ skonštatovala na margo svojich postáv, ktoré často stavajú na výraznom sexepíle. „Moja sexualita, moja ženskosť, nech už ich chcem vyjadriť akýmkoľvek spôsobom, sú len moje a v mojej moci,“ pokračovala bývalá manželka herca Johnnyho Deppa.

Amber Heard  na londýnskej premiére novinky...
 Dolph Lundgren  na londýnskej premiére novinky...
+5Dolph Lundgren spolu s dcérami  Idou Lundgren...

Pridala sa tým na stranu mnohých kolegýň, či už z filmovej, ale napríklad aj modelingovej brandže, ktoré tvrdia, že žena má právo byť sexuálna a zároveň žiadať rovnosť a rešpekt vo svete, špeciálne vo svete mužov.

Podľa Heardovej je stále ťažké dosiahnuť platovú rovnosť, pričom si vraj málokto je vedomý, že herečky na pľaci trávia omnoho viac času. „Dostávame menej peňazí, no trávime tam omnoho viac času, kvôli požiadavkám na vlasy a líčenie. Fungujeme v systéme, ktorý je vo svojej podstate chybný,“ dodala ešte pre Glamour.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #žena #Amber Heard #rovnosť #Aquaman

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....