Trumpovci rozsvietili vianočný strom. Melania neskryla slzy... od mrazu!

Americký prezident Donald Trump s manželkou Melaniou a svojimi deťmi v stredu na záhrade Bieleho domu rozsvietil Národný vianočný strom, dovezený tento rok z Colorada.

29.11.2018 08:35
debata
zväčšiť Prezident Donald Trump a prvá dáma USA Melania... Foto: SITA/AP, Susan Walsh
Prezident Donald Trump a prvá dáma USA Melania Trump. Prezident Donald Trump a prvá dáma USA Melania Trump.

O hudobný sprievod tradičnej slávnosti sa postarala hudba amerického pozemného vojska. Ceremoniál sa obišiel bez dlhých prejavov.

„Veselé Vianoce všetkým,“ povedal prezident a vyzval prítomných, aby rozsvietenie stromu spoločne odpočítali od desať. Strom sa potom rozžiaril červenými a zelenými svetlami.

Prezident Donald Trump a prvá dáma USA Melania...
Prezident Donald Trump a jeho manželka Melania...
+2Prvá dáma Melania Trump mala na tvári slzy....

Dôvodom bola pravdepodobne aj zima, ktorá ceremoniál sprevádzala. V jednom momente sa na tvári prvej dámy Melanie Trumpovej dokonca objavili slzy. Hoci by si mohol niekto myslieť, že išlo o dojatie, Trumpovú údajne trápila naozaj nízka teplota. Narozdiel od väčšiny hostí mala na sebe len kašmírový rolák a vlnený smotanový kabát.

Prezidentské začatie Vianoc sa na trávniku pred Bielym domom odohráva každoročne od roku 1923, kedy strom prvýkrát rozsvietil tridsiaty prezident USA Calvin Coolidge. Žiadny z jeho prezidentských nasledovníkov tradíciu neporušil.

Trumpovci aj tento rok zaujali americké a svetové médiá, keď pred pár dňami predstavili vianočnú výzdobu interiérov Bieleho domu. Minuloročná kritika viedla k tomu, že Melania Trumpová pri výzdobe bola tradičnejšia, no zároveň sa objavili aj prvky, ktoré opäť budili kontroverziu. Napríklad kolonáda zdobená červenými stromami vytvorenými z bobúľ. Viac v článku a galérii tu.

Stromy z červených bobúľ vo východnej kolonáde...
Východné krídlo Bieleho domu a jeho vianočná...
+10Grand Foyer a Cross Hall, ktoré vedú do Modrého...
debata chyba
Viac na túto tému: #Biely dom #Vianoce #stromček #Donald Trump #Melania Trumpová

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...