Penelope Cruz bojuje proti kožušinám. Teší sa na svet bez mŕtvych zvierat!

Svet módy, zdá sa, postupne prichádza o pravé kožušiny. Koniec práce s nimi ohlásili mnohé slávne svetové značky. Španielska herečka Penelope Cruz napriek tomu vyzýva aj bežnú populáciu, aby prestala nosiť kožušiny.

06.12.2018 08:40
debata
Herečka Penelope Cruz prichádza na prehliadku... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Penelope Cruz prichádza na prehliadku Chanel Metiers d'Art 2018/19. Herečka Penelope Cruz prichádza na prehliadku Chanel Metiers d'Art 2018/19.

Slávna držiteľka Oscara sa stala tvárou novej kampane ochranárskej organizácie PETA, v ktorej pózuje s maličkým kocúrom. Robí tak vraj v predvianočnom čase, keď mnoho ľudí kožušiny nakupuje ako luxusný darček. „Nechajte nás vrnieť, prestaňte nosiť kožušiny,“ odkazuje slogan reklamy, kde 44-ročná hviezda pózuje za zaroseným sklom a díva sa do diaľky.

„Konečne množstvo dizajnérov prestalo využívať vo svojej tvorbe kožušiny a ja sa teším na deň, keď nebude ani jedno zviera väznené alebo chytené a zabíjané pre kožušinu,“ odkázala v oficiálnom vyhlásení Cruz, ktorá už v reklame pre PETA účinkovala v roku 2012.

Herečka Ella Hunt na prehliadke značky Chanel...
Prvý rad plný hviezd na prehliadke značky Chanel.
+22Francúzska herečka Marion Cotillard na...

Herečku údajne veľmi potešilo, keď pred časom s kožušinami úplne skoncovala značka Versace. Práve jej tvorbu nosila totiž najčastejšie. Momentálna ako reklamná tvár ateliéru Chanel sa dvojnásobná mama v spoločnosti objavuje najčastejšie v jej modeloch. Nebolo to inak ani počas utorňajšej prehliadky Métiers d'Art v New Yorku.

Herečka Penelope Cruz v kampani PETA proti... Foto: PETA
Herečka Penelope Cruz v kampani PETA proti noseniu kožušín. Herečka Penelope Cruz v kampani PETA proti noseniu kožušín.

Cruzovú obliekli štylisti do modelu so sukňou z pštrosieho peria. Do tohto „živého“ materiálu sa zatiaľ ochranári nepustili. Samotný módny dom Chanel pred prehliadkou tiež ohlásil koniec práce so vzácnymi exotickými kožami, ako je koža z pytóna, rôznych jašterov či krokodíla. Dôvodom má byť, že poskytovatelia nedokážu naplniť etické štandardy výroby tejto kože, ktoré od nich Chanel žiada.

Gigant na poli luxusnej módy sa chce tiež definítivne vzdať kožušín. V doterajších kolekciách boli zastúpené len vo veľmi malej miere. Dizajnér Karl Lagerfeld, ktorý pre Chanel navrhuje, však výrazne pracuje s kožušinami pre značku Fendi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ochrana #Penelope Cruz #kožušiny #Chanel #PETA

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....