Pamela Anderson kritizuje politikov, odpoveďou sú len sexistické reči!

Herečku a modelku Pamelu Andersonovú preslávilo kedysi najmä jej telo. Už dávno však ukázala, že sa zaujíma o problémy vo svete a veľmi živo komentuje politické dianie či sa angažuje v aktivistických projektoch.

09.12.2018 10:08
Herečka Pamela Anderson na zápase medzi klubmi... Foto: ,
Herečka Pamela Anderson na zápase medzi klubmi Marseille a Caen v nedeľu 7. októbra 2018.
debata (6)

Bývalá hviezda seriálu Pobrežná hliadka, ktorá tiež patrí medzi dámy s najväčším počtom titulných strán magazínu Playboy v histórii, sa vyjadruje proti týraniu zvierat, hovorí o svetovom mieri, ekonomike či utečeneckej kríze.

Médiá informujú aj o jej priateľstve s Julianom Assangeom, pre ktorého nedávno žiadala austrálskeho premiéra o umožnenie návratu Assangeovi do Austrálie. Výsledkom sú však zväčša len sexistické alebo zosmiešňujúce poznámky od politikov.

„Taliansko je krásna krajina a mám ju naozaj rada – od jedla cez módu a históriu až po umenie – ale veľmi ma znepokojujú súčasné tendencie, ktoré mi pripomínajú 30. roky,“ napísala Anderson v stredu na Twitteri. „Strach a neistota vo všetkých vrstvách spoločnosti, každodenné útoky na utečencov a migrantov, prehlbujúca sa ekonomická kríza,“ dodala.

Od talianskeho vicepremiéra a ministra vnútra Salviniho, ktorý tvrdú politiku voči migrantom presadil, sa ale Anderson podľa talianskej tlače dočkala len sexistickej poznámky, že ju mal radšej v plavkách.

Potom ju Salvini, hoci sa označil za veľkého fanúšika seriálu Pobrežná hliadka, zaradil do negatívnej kampane, ktorou Liga lákala na svoju sobotňajšiu manifestáciu v Ríme. Tváre svojich odporcov umiestnila Liga na sociálne siete s nápisom „Ten tam nebude“ či „Tá tam nebude“.

Podobne ladeným komentárom ohodnotil herečkin aktivizmus minulý týždeň aj austrálsky premiér Scott Morrison. Anderson ho vyzvala, aby sa pričinil o návrat Juliana Assangea do Austrálie. Spoluzakladateľ servera Wikileaks žije od roku 2012 na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne. Skrýva sa tu z obáv, aby nebol vydaný do USA, kde mu hrozí stíhanie kvôli zverejneniu tajných dokumentov o vojne v Iraku alebo v Afganistane.

Morrison jej návrh odmietol. „Mám veľa kamarátov, ktorí sa ma pýtali, či by nemohli byť moji zvláštni vyslanci a ten problém s Pamelou Andersonovou vyriešiť,“ vyhlásil austrálsky premiér v rozhovore s tlačou.

Päťdesiatjedenročná herečka Morrisona skritizovala za „oplzlú poznámku“, ktorou podľa nej len „zjednodušil a vysmial sa utrpenie jedného Austrálčana (Assanga) a jeho rodiny“.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Pamela Anderson #Julian Assange #sexizmus #Matteo Salvini #aktivizmus

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...