Hyland šokuje: Chcela som sa zabiť. Sklamala som otca, ktorý mi dal obličku

Americká herečka Sarah Hyland v súvislosti so svojimi zdravotnými problémami uvažovala o samovražde.

12.12.2018 03:30
debata
Herečka Sarah Hyland prišla v šatách Philosophy... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Sarah Hyland prišla v šatách Philosophy di Lorenzo Serafini. Herečka Sarah Hyland prišla v šatách Philosophy di Lorenzo Serafini.

Priznala to v rozhovore pre americký magazín Self, ktorý zverejnili v pondelok. Dvadsaťosemročná rodáčka z New Yorku sa v ňom otvorene rozrozprávala o svojom zdraví, najmä dysplázii obličiek, ktorá viedla k zlyhaniu orgánu a potrebe transplantácie.

Predstaviteľka Haley Dunphy zo seriálu Moderná rodina (2009) podľa vlastných slov absolvovala už asi 16 operácií, šesť z nich len za posledných 16 mesiacov, medzi nimi napríklad druhú transplantáciu obličky, laparoskopický zákrok v súvislosti s endometriózou a tiež operáciu brušnej prietrže.

Prvú transplantáciu obličky herečka absolvovala ako 21-ročná, keď jej orgán daroval otec, no pred približne dvoma rokmi začalo jej telo darovanú obličku odmietať a musela začať chodiť na dialýzu. V tom čase lekári zistili, že vhodným darcom je aj jej brat, ona sa však podľa vlastných slov obávala, že opäť sklame.

„Keď vám dá člen rodiny druhú šancu na život a nevyjde to, máte pocit, že je to vaša vina. Nie je, ale cítite sa tak. Dlho som uvažovala o samovražde, pretože som nechcela sklamať svojho malého brata tak, ako som sklamala otca,“ povedala o svojich pocitoch Hyland s tým, že momentálne je jej stav stabilizovaný a cíti sa nesmierne šťastná.

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #zdravie #zivot #transplantácia obličky #Sarah Hyland

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...