Shakira v Španielsku dlží na daniach! Suma je poriadne vysoká

Prokurátori chcú, aby 41-ročná rodáčka z mesta Barranquilla zaplatila dlhopis v hodnote 19,4 milióna eur.

15.12.2018 15:30
Shakira Foto: ,
Speváčka Shakira.
debata

Španielski prokurátori obvinili kolumbijskú speváčku Shakiru z daňových únikov, pričom tvrdia, že v rokoch 2012 až 2014 nezaplatila na daniach viac ako 14,5 milióna eur.

Interpretka podľa nich v danom období uvádzala ako jej oficiálne bydlisko Bahamy, kde sú dane nižšie ako v Španielsku. V skutočnosti však žila v Španielsku so svojím partnerom, španielskym futbalistom Gerardom Piquém.

Barcelonskí prokurátori tvrdia, že speváčkine cesty do zahraničia boli krátkodobé a súviseli s jej profesionálnymi záväzkami, pričom väčšinu roka strávila v Španielsku. Prokurátori chcú, aby 41-ročná rodáčka z mesta Barranquilla zaplatila dlhopis v hodnote 19,4 milióna eur, čo predstavuje dlžnú sumu a k tomu 33 percent z nej, tak ako to stanovuje španielsky zákon. V opačnom prípade odporučia súdu, aby jej zmrazil majetok v stanovenej hodnote. O tom, či je dostatok dôkazov, aby mohli v tejto veci začať proces, rozhodne súd.

Shakira sa oficiálne pre daňové dôvody presťahovala do Španielska v roku 2015, píše agentúra AP. Jej meno figuruje v takzvaných Paradise Papers, ktoré obsahujú detaily o offshoreových daňových opatreniach viacerých osobností vrátane hudobníkov ako Madonna a Bono z kapely U2.

debata chyba
Viac na túto tému: #dane #Shakira

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....