Kevina Spaceyho čaká súd pre sexuálne obťažovanie. On sa bráni videom

Kevina Spaceyho čaká kvôli obvineniu zo sexuálneho útoku 7. januára súd. V pondelok to oznámilo štátne zastupiteľstvo v americkom štáte Massachusetts.

25.12.2018 10:53
Kevin Spacey Foto: ,
Herec Kevin Spacey na zábere z roku 2017.
debata

Herec sa podľa spravodajského serveru BBC bráni videom, v ktorom sa štylizuje do svojej postavy zo seriálu Dom z kariet a vysvetľuje, že je nevinný. Incident sa mal odohrať v júli 2016 v reštaurácii na ostrove Nantucket. Spaceyho už v minulosti z obťažovania obvinilo viac ako tridsať mužov.

O prípade, v ktorom figuroval ako údajná obeť jej 18-ročný syn, informovala vlani v novembri bývalá televízna moderátorka Heather Unruh. Spacey vraj mladíkovi kupoval drinky, hoci pitie alkoholu je v Massachusetts povolené až od 21 rokov. Neskôr sa začal správať útočne a ohmatávať ho na intímnych častiach tela.

„Nemienim platiť za niečo, čo som neurobil,“ hovorí herec v trojminútovom videu s prízvukom hlavnej postavy Franka Underwooda a obracia sa priamo k divákovi. Je to jeho prvé verejné vystúpenie od doby, kedy padlo prvé obvinenie. Snímku nazval Let me be Frank (Dovoľte mi byť Frankom), čo je zároveň slovná hračka, pretože frank v angličtine znamená úprimný.

Ako prvý 59-ročného herca vlani v októbri obvinil zo sexuálneho obťažovania o dvanásť rokov mladší americký herec Anthony Rapp, ktorého sa vraj pokúsil zviesť pred zhruba tromi desiatkami rokov. Spacey mal vtedy 26 a Rapp 14. Spacey sa Rappovi za „nevhodné správanie“ ospravedlnil.

Už vlani na jeseň sa objavili informácie, že Spacey za svojho pôsobenia v londýnskom divadle Old Vic údajne sexuálne obťažoval najmenej dvadsať mužov. Držiteľ filmovej ceny Oscar bol umeleckým riaditeľom londýnskeho divadla v rokoch 2004 až 2015. Vyšetrovaný je aj v Británii.

Obvinenia mali pre inak uznávaného herca tvrdý dopad. Medzinárodná akadémia televíznych umení a vied sa rozhodla neudeliť Spaceymu zvláštne ocenenie zakladateľov medzinárodných televíznych cien Emmy. Spoločnosť Netflix, ktorá produkuje seriál Dom z kariet, potom pozastavila nakrúcanie jeho ďalšie série. V napokon ešte natočenej záverečnej šiestej sérii už Spacey chýba.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #obrana #video #Kevin Spacey #sexuálne obťažovanie

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...