Meghan, Kate, William? Nie, toto je najpracovitejší člen kráľovskej rodiny!

Médiá boli počas uplynulého roka plné správ o novej členke britskej kráľovskej rodiny, vojvodkyni Meghan. Rovnako o jej švagrinej Kate či manželoch - princoch Williamovi a Harrym.

04.01.2019 10:00
debata (6)
Britská kráľovná Alžbeta II. a jej dcéra,... Foto: SITA/AP, Tim Ireland
kráľovná Alžbeta II. a jej dcéra, princezná Anna Britská kráľovná Alžbeta II. a jej dcéra, princezná Anna prichádzajú na kráľovské dostihy v Ascote.

Ak však príde na rebríček toho, ktorý z členov kráľovskej rodiny je „najpracovitejší“ a objavil sa na najväčšom počte oficiálnych akcií, meno vás možno poriadne prekvapí.

Podľa denníka The Times, pre ktorý už bezmála 40 rokov pripravuje rebríček o účasti jednotlivých členov kráľovského klanu Tim O'Donovan, sa v roku 2018 najviac činila princezná Anna – dcéra kráľovnej Alžbety II.

Ako píše The Times, princezná sa zúčastnila na 447 domácich akciách a ďalších 71 podujatí zvládla mimo krajiny. Ide pritom o aktivity, ktoré musela často vykonávať počas jedného dňa.

Princezná Anna na májovej svadby princa Harryho... Foto: SITA/AP, Gareth Fuller
Princezná Anna na májovej svadby princa Harryho a jeho manželky Meghan. Princezná Anna na májovej svadby princa Harryho a jeho manželky Meghan.

Do zoznamu sa ráta napríklad návšteva rozličných centier, benefičných projektov či štátne návštevy a jednotlivé body programu v nich. Takýmto spôsobom napríklad aj princ Harry a jeho manželka Meghan počas jesennej návštevy Nového Zélandu zvládli počas jedného dňa aj tri či štyri rozličné oficiálne akcie.

V zozname najčinorodejších členov kráľovskej rodiny skončil za princeznou Annou jej brat – princ Charles, ktorý zvládol 507 rozmanitých akcií doma aj za hranicami!

Zaujímavosťou je, že v porovnaní s nimi sa princovia Harry a William (aj ich manželky) dohromady objavili na menej akciách než spomenutá Anna. U Harryho to bolo 108 domácich podujatí a 85 akcií mimo krajiny. William zvládol 150 podujatí doma a 70 v zahraničí.

Ako tvrdí kronikár O'Donovan, kráľovná Alžbeta II. sa aj vo svojich 92 rokoch nevzdáva návštevy verejných podujatí či oficiálnych stretnutí. Napriek tomu, že prestala cestovať do zahraničia, v roku 2018 stihla 283 podujatí.

Paradoxne, najmenej oficiálnych príležitostí na účasť či ukázanie sa v spoločnosti absolvovala vojvodkyňa Kate. Dôvodom je však nepochybne aj jej pôrod tretieho dieťaťa a materstvo vo všeobecnosti.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovská rodina #činnosť #aktivity #vojvodkyňa Meghan #princezná Anna

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....