Jaromír Hanzlík sa z kovboja zmenil na gentlemana! Do kín mieri bez Kolářovej

Len v apríli český herec Jaromír Hanzlík prezradil, že napísal svoj prvý scenár v živote.

05.01.2019 00:00
Jaromír Hanzlík Foto:
Jaromír Hanzlík v snímke Leto s gentlemanom.
debata (1)

Touto správou potešil najmä fanúšikov snímky Léto s kovbojem z roku 1976. V nej si práve Hanzlík zahral hlavnú mužskú rolu. Filmom sa nechal pri písaní scenára inšpirovať a už je na svete aj snímka, ktorá dostala názov Leto s gentlemanom. Do kín sa dostane na sviatok svätého Valentína, 14. februára. Tvorcovia aktuálne zverejnili trailer.

"Keď prepínam televíziu, je v nej plno krvi a náslia. Aj preto som sa rozhodol napísať niečo príjemné, ako bolo Léto s kovbojem, čo bol naozaj úspešný film. Sadol som si za počítač a písanie ma bavilo. Vznikol scenár Leto s gentlemanom,“ prezradil pred pár mesiacmi Hanzlík, ktorý je zároveň aj producentom filmovej novinky. Na režisérsku stoličku si sadol Jiří Adamec.

Jaromír Hanzlík  v snímke Leto s gentlemanom.
Lucie Vondráčková, Alena Antalová a Igor Bareš...
+6Jaromír Hanzlík v snímke Leto s gentlemanom.

Hanzlík sa tento raz v snímke nepredvedie v hlavnej úlohe, sklamaním pre fanúšikov filmu z roku 1976 bude fakt, že pred kamery sa tento raz nepostavila Daniela Kolářová. Tá spolu s Hanzlíkom vytvorila v komédii Léto s kovbojem nezabudnuteľnú dvojicu.

Alena Antalová a Igor Bareš v snímke Leto s... Foto: Bioscop
Alena Antalová a Igor Bareš Alena Antalová a Igor Bareš v snímke Leto s gentlemanom.

Hlavné úlohy si vo filme Leto s gentlemanom zahrali Alena Antalová a Igor Bareš, v epizódnych rolách sa ukážu Tereza Kostková, Ivana Chýlková, Miroslav Šimůnek, Dana Batulková, Petra Jungmanová, Yvetta Blanarovičová, Lucie Vondráčková a ďalší.

"Všetko sú to kvalitní herci a navyše priatelia, ktorých sme s Jaromírom na svojej životnej púti pri práci stretávali. Aj kvôli nim sa oplatí prísť do kina,“ hovorí režisér Jiří Adamec. "Som rád, že niektorí z nich prijali aj malé, jednodňové roličky, stretnutia s nimi boli veľmi príjemné,” dodal Jaromír Hanzlík, ktorý si v snímke zahral tajomného a šarmantného gentlemana Artura.

Hanzlík uvádza, že na film Léto s kovbojom novinka symbolicky odkazuje, jej pokračovanie to však nie je. „V posledných rokoch ma ľudia na ulici zastavovali a pýtali sa, prečo už netočím filmy ako bol "Kovboj“. To bol jeden z impulzov, prečo som začal písať,“ vysvetlil herec, ktorý je s úlohou Honzu z filmu Léto s kovbojem celoživotne spätý.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Hanzlík #Leto s gentlemanom #Alena Antalová #Igor Bareš

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...