Meno si požičal od superhrdinu! Nicolas Cage má 55 rokov

Americký herec Nicolas Cage, ktorý sa narodil 7. januára 1964 v kalifornskom Long Beach, má za sebou desiatky predovšetkým akčných filmových rolí.

07.01.2019 00:00
Nicolas Cage Foto: ,
Herec Nicolas Cage.
debata

Dvakrát bol nominovaný na Oscara, ktorého získal za stvárnenie alkoholika vo filme Opustiť Las Vegas (1995). Druhú nomináciu mu vyniesla rola spisovateľa Charlieho Kaufmana a jeho fiktívneho dvojčaťa Donalda vo filme Adaptácia (2002).

Nicholas Kim Coppola sa narodil v kalifornskom Long Beach ako syn profesora komparatistiky Augusta Coppolu a tanečnice Joy Vogelsangovej, ale nechcel spoliehať na slávne meno. Inšpiráciou pre nové meno sa mu stal obľúbený „superhrdina“ Luke Cage. Jeho strýkom je známy režisér Francis Ford Coppola. Od mladosti obdivoval Jamesa Deana, v pätnástich rokoch sa nadchol pre herectvo a začal navštevovať Beverly Hills High. Odtiaľ ho v sedemnástich rokoch vyhodili pre disciplinárne priestupky a tak pokračoval na konzervatóriu v San Franciscu, aby nakoniec získal diplom z divadelnej vedy na univerzite v Los Angeles.

Nicolas Cage.
Nicolas Cage predstavil snímku Joe, v ktorej...
+3Herec Nicolas Cage na snímke s kolegyňou...

Pred kamerou sa prvýkrát objavil v roku 1982 v snímke Zlaté časy na Ridgemont High. Ku slávnym snímkam, v ktorých tento originálny herec hral, ​​patrí Divokosť v srdci (1990), ktorý bol ocenený Zlatou palmou v Cannes alebo akčné thrillery Skala (1996), Con Air (1997) či Obchodník so smrťou (2005).

Cage je tretíkrát ženatý, jeho prvou manželkou bola herečka Patricie Arquette, potom dcéra Elvisa Presleyho Lisa Marie a teraz je vo zväzku manželskom s Alicou Kimovou, ktorá mu porodila jeho druhého syna, ktorému dal nadšený fanúšik komiksov Cage meno Kal-el (rodné meno Supermana). Pár však v roku 2016 oznámil odlúčenie. Matkou jeho prvého syna je herečka Christina Fulton.

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Nicolas Cage

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....