Kevin Spacey sa postavil pred súd za sexuálne obťažovanie mladíka

Sudca nariadil, aby sa Spacey držal ďalej od žalobcu aj jeho rodiny.

08.01.2019 08:50
Kevin Spacey Foto:
Kevin Spacey (v strede) sa postavil pred súd v štáte Massachusetts v prípade údajného sexuálneho obťažovania mladíka v roku 2016.
debata (1)

Americký herec Kevin Spacey sa v pondelok postavil pred súd v štáte Massachusetts v prípade údajného sexuálneho obťažovania 18-ročného mladíka v roku 2016. Päťdesi­atdeväťročného rodáka z New Jersey predvolali na okresný súd v Nantuckete pre obvinenia zo zločinu sexuálneho obťažovania a napadnutia. Na pojednávaní sa pritom musel zúčastniť osobne, pretože mu súd už skôr zamietol žiadosť o konanie v jeho neprítomnosti.

Počas pondelkového konania sudca vyhovel žiadosti Spaceyho právnikov o zachovanie dát z mobilu žalobcu z obdobia šiestich mesiacov po údajnom útoku. Hercov právnik Alan Jackson uviedol, že dáta by jeho klienta mohli oslobodiť. Jackson okrem iného tiež spochybnil, prečo mladík prípad nenahlásil okamžite.

Sudca zároveň nariadil, aby sa Spacey držal ďalej od žalobcu aj jeho rodiny, a stanovil dátum ďalšieho pojednávania. To sa bude konať 4. marca, pričom sa na ňom herec už nebude musieť zúčastniť osobne, stačí ak bude dostupný telefonicky.

Pojednávanie sa konalo viac ako rok po tom, čo bývalá televízna moderátorka z Bostonu Heather Unruh Spaceyho obvinila z toho, že sexuálne napadol jej syna pri bare v reštaurácii, kde pracoval ako pomocný čašník. Podľa nej herec chlapca opil a potom sa dotýkal jeho genitálií. Mladík z podniku podľa moderátorky ušiel, keď Spacey odišiel na toaletu. Je to prvý Spaceyho trestný prípad od roku 2017, keď sa voči nemu začali objavovať obvinenia zo sexuálneho obťažovania.

Kontroverzia so sexuálnym obťažovaním sa okolo Spaceyho rozpútala v októbri 2017, keď ho obvinil herec Anthony Rapp, ktorý uviedol, že ho Spacey obťažoval ešte v roku 1986, keď mal 14 rokov. Rodák z New Jersey sa po tomto obvinení ospravedlnil a uviedol, že si na incident nespomína. Pri tejto príležitosti zároveň zverejnil, že je gej. Neskôr tiež odmietol všetky ďalšie obvinenia, ktoré sa objavili.

Po tom, čo herca v decembri v Massachusetts obžalovali, zverejnil video, kde sa ukázal ako jeho postava Frank Underwood zo seriálu Dom z kariet (2013 –2018) a vyjadril sa, že „určite nezaplatím cenu za vec, čo som neurobil“. Nie je jasné, či tým odkazoval práve na danú obžalobu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Kevin Spacey #sexuálne obťažovanie

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...