Sony Music zrušilo spoluprácu s R. Kellym. Preukáže sa jeho vina?

Hudobné vydavateľstvo RCA, patriace pod krídla spoločnosti Sony Music, ukončilo spoluprácu s kontroverzným americkým hudobníkom R. Kellym. Informovali o tom v piatok magazín Billboard a denník The New York Times.

19.01.2019 09:05
Spevák R. Kelly na archívnom zábere z... Foto: ,
Spevák R. Kelly na archívnom zábere z vyhlásenia cien BET Awards.
debata

Päťdesiatdvaročného speváka v poslednej dobe obvinilo niekoľko žien zo sexuálneho násilia alebo psychického zneužívania.

Na webe RCA, kde sú medzi približne 130 spolupracu­júcimi umelci uvedení napríklad Britney Spears, Justin Timberlake a Usher, v piatok večer už meno R. Kelly nefigurovalo.

Obvinenia voči R. Kellymu, ktorého celé meno je Robert Sylvester Kelly, nedávno znovu pripomenul dokument Surviving R. Kelly, odvysielaný televíziou Lifetime. Hudobník ale doteraz všetky obvinenia odmietal a tvrdil, že je obeťou ohovárania.

Kelly u RCA od roku 2012 vydal štyri albumy, naposledy v roku 2016 vianočný album 12 Nights of Christmas. Podľa informácií internetového magazínu Variety mal podľa zmluvy vydať ešte ďalšie dva albumy.

Už vlani vymazala R. Kellyho zo svojich playlistov streamovacia služba Spotify. Obvinenia voči R. Kellymu siahajú až do roku 1994. Doteraz ale nebol odsúdený. Tlak voči nemu zosilnel aj vďaka internetovej kampani #MuteRKelly (umlčte R. Kellyho). Pred sídlom Sony Music v New Yorku sa demonštrovalo za ukončenie zmluvnej spolupráce a príslušnú petíciu podpísalo 217 000 ľudí.

R. Kelly sa presadil ako spevák, skladateľ i producent. Jeho najväčšími hitmi sú piesne Bump n 'Grind, I Believe I Can Fly a duet Im Your Angel s Céline Dion. Jeho pieseň Sign of Victory sa stala oficiálnou hymnou futbalových majstrovstiev sveta usporiadaného v roku 2010 v Juhoafrickej republike.

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #zmluva #R. Kelly #obvinenia #Sony Music #vydavteľstvo

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...