Toto si kráľovský dvor nepamätá! Pri pôrode Meghan údajne pomôže dula

Tak toto sa ešte v histórii kráľovskej rodiny nestalo. Ako informuje britský Daily Mail, princ Harry údajne najal pre potreby svojej tehotnej manželky Meghan dulu. Tá by mala budúcej mamičke pomáhať pri príchode jej prvého dieťaťa na svet.

04.02.2019 00:00
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan zo Sussexu. Foto: ,
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan zo Sussexu.
debata (10)

Podľa časopisu US Weekly to bolo výslovné želanie 37-ročnej Meghan, ktorá chce mať počas svojho pôrodu po boku dulu. „Meghan sa sústreďuje na pokojnú a pozitívnu energiu okolo pôrodu. Skutočne verí tomu, že prítomnosť duly k tomu pomôže,“ citoval magazín svoj nemenovaný zdroj.

Časopis tiež tvrdí, že manželský pár si svoju „pôrodnú asistentku“ už vybral a dula údajne niekoľkokrát navštívila vojvodkyňu Meghan v jej súkromí. Úlohou duly je predovšetkým poskytnúť budúcej mamičke emocionálnu podporu v období pred, počas aj tesne po pôrode. Nemá odbornú funkciu, ale stále viac a viac mamičiek verí, že práve služby takejto „spriaznenej duše“ majú pozitívny vplyv pri príchode dieťaťa na svet.

Ako informuje britský portál Daily Mail, ženou, ktorú si americko-kanadská herečka vybrala, by mala byť 40-ročná Lauren Mishcon. Ona, ani nikto z jej rodiny však nič podobné nepotvrdil – rovnako ako tak neurobil ani Kensingtonský pa­lác.

Vo vyhlásení pre The Sun však zdôraznila, že o ženách, ktorým pomáha pri pôrode, nechce a nebude hovoriť, pretože ide o dôverné puto medzi ňou ako dulou a konkrétnou ženou, ktorá si jej pomoc a asistenciu vybrala.

Vojvodkyňa zo Sussexu Meghan na návšteve... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Vojvodkyňa zo Sussexu Meghan na návšteve National Theatre v Londýne. Vojvodkyňa zo Sussexu Meghan na návšteve National Theatre v Londýne.

Britská spoločnosť združujúca duly však už na svojich stránkach priniesla informácie o tom, že údajne aj vojvodkyňa Meghan sa rozhodla pre asistenciu a pomoc pri pôrodnom dni, čím zároveň chceli oceniť takéto jej odvážne rozhodnutie a tiež snahu šíriť osvetu pre budúce mamičky.

Časť britskej spoločnosti má však k dulám tiež skeptický postoj a prikláňa sa k tomu, že pôrod by mal prebiehať klasickým spôsobom a postačujúca je zdravotná starostlivosť.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #princ Harry #dula #vojvodkyňa Meghan

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...