Šou Super Bowl ovládol polonahý spevák Maroon 5... A škandál okolo rasizmu

Poprocková kapela Maroon 5 a raperi Travis Scott a Big Boi v nedeľu krátili divákom čakanie na druhú polovicu finále zámorskej ligy amerického futbalu (NFL) v Atlante.

04.02.2019 09:34
debata (1)
Počas záverečnej skladby Move like Jagger sa... Foto: Reuters, KEVIN LAMARQUE
Počas záverečnej skladby Move like Jagger sa spevák Adam Levine z Maroon 5 vyzliekol do pol pása. Počas záverečnej skladby Move like Jagger sa spevák Adam Levine z Maroon 5 vyzliekol do pol pása.

Minikoncert počas polčasu Super Bowlu sa tentoraz podľa agentúry AP obišiel bez kontroverzií, medzi aké patril v roku 2004 odhalený prsník speváčky Janet Jacksonovej či vztýčený prostredník speváčky M.I.A. počas vystúpenia s Madonnou. Zaujímavosťou však je, že spevák Adam Levine z formácie Maroon 5 záver svojho vystúpenia absolvoval hore bez, pričom sa nad tým nikto nepodivil. Je celkom možné, že aj tento krok rozpúta diskusiu, prečo je zobrazovanie mužskej a ženskej nahoty v médiách tak rozdielne vnímané.

V polčase Super Bowl vystúpila formácia Maroon...
Počas záverečnej skladby Move like Jagger sa...
+5V polčase Super Bowl vystúpila formácia Maroon...

Bitku medzi Los Angeles Rams a New England Patriots začala hymnou 74-ročná speváčka Gladys Knight. Niekoľkonásobná držiteľka ceny Grammy pred svojím vystúpením uviedla, že dúfa, že hymna v jej podaní krajinu zjednotí.

Agentúra AP pripomenula, že niektorí umelci NFL bojkotujú kvôli tomu, ako vedenie ligy zaobchádzalo s dnes už bývalým quarterbackom sanfranciského klubu Colinom Kaepernickem. Tento hráč v roku 2016 vyvolal v USA veľký nepokoj, keď pokľakol pri hraní hymny pred zápasom, zatiaľ čo normálne hráči stoja. Urobil tak na protest proti policajnému násiliu na černochoch.

V polčase Super Bowl vystúpila formácia Maroon... Foto: Reuters, MIKE SEGAR
V polčase Super Bowl vystúpila formácia Maroon 5 so svojimi najväčšími hitmi. Adam Levine (vľavo) sa na pódiu spojil aj s raperom Big Boiom (v strede). V polčase Super Bowl vystúpila formácia Maroon 5 so svojimi najväčšími hitmi. Adam Levine (vľavo) sa na pódiu spojil aj s raperom Big Boiom (v strede).

Ku Kaepernickovi sa následne začali pridávať ďalší športovci. Hráča za to ostro kritizoval vtedy prezidentský kandidát Donald Trump. Sám Kaepernick podľa agentúry Reuters nehral od konca sezóny 2016 a NFL a jej majiteľa potom zažaloval z tajnej dohody s cieľom ho neangažovať.

Po boku Maroon 5 preto v nedeľu napríklad odmietla vystúpiť speváčka Cardi B. „Musela som tak obetovať veľa peňazí za vystúpenie. Ale je tu muž (Kaepernick), ktorý kvôli nám obetoval svoje zamestnanie, a my sa za neho musíme postaviť,“ vyhlásila táto americká raperka a internetová celebrita.

Super Bowl je najsledovanejším podujatím v americkej televízii, ku ktorej každoročne priťahuje viac ako 100 miliónov divákov. Firmy počas zápasu za obrovské sumy uvádzajú nové reklamy a upútavky na filmy, tento rok patrí medzi najočakávanejšie Toy Story 4: Príbeh hračiek a Avengers: Endgame.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hore bez #Adam Levine #Super Bowl #vystúpenie #Maroon 5

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...