Je rozhodnuté! Oscarový večer bude bez hlavného moderátora

Informuje o tom spravodajský portál BBC s tým, že sa tak stane prvý raz po 30 rokoch.

06.02.2019 15:10
Herec a komik Kevin Hart. Foto: ,
Herec a komik Kevin Hart mal byť moderátorom Oscarov, svojho postu sa však pred časom vzdal.
debata

Televízia ABC, ktorá oscarový ceremoniál odvysiela, sa miesto toho rozhodla venovať viac pozornosti osobnostiam, ktoré každoročne predstavujú nominovaných a odovzdávajú ceny.

Zákulisné informácie pritom už dlhšie hovorili o tom, že vysielateľ má problémy s obsadením postu, ktorého sa v decembri po afére s homofóbnymi tweetmi vzdal komik Kevin Hart.

Producenti 91. oscarového ceremoniálu Donna Gigliotti a Glenn Weiss v pondelok zverejnili prvý zoznam osobností, ktoré sa zúčastnia na udeľovaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Predstavovať nominovaných a odovzdávať ceny budú herečky Tina Fey, Brie Larson, Amy Poehler, Maya Rudolph, Amandla Stenberg, Charlize Theron, Tessa Thompson, Constance Wu, Whoopi Goldberg, rapperka Awkwafina, speváčka Jennifer Lopez a herci Daniel Craig a Chris Evans.

Už skôr Akadémia oznámila, že súčasťou galavečera budú hudobné vystúpenia interpretov a interpretiek s piatimi skladbami nominovanými v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň. Jennifer Hudson zaspieva I'll Fight z dokumentu RBG, Gillian Welch a David Rawlings by mali vystúpiť s When a Cowboy Trades His Spurs for Wings z filmu The Ballad of Buster Scruggs, Bradley Cooper a Lady Gaga zaspievajú Shallow z romantickej drámy Zrodila sa hviezda a Kendrick Lamar so speváčkou SZA predvedú skladbu All the Stars z akčnej snímky Čierny panter. Pieseň The Place Where Lost Things Go z muzikálu Návrat Mary Poppins predvedie „prekvapivý špeciálny hosť“.

Zoznamu kandidátov v 91. ročníku udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied vládnu snímky Favoritka a Roma, ktoré majú v hre po desať nominácií. Po osem si vyslúžili Zrodila sa hviezda a Vice, sedem má Čierny panter, šesť BlacKkKlansman a po päť získali Bohemian Rhapsody a Zelená kniha. Práve jeden zo spomenutých ôsmich titulov získa aj Oscara pre najlepší film.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Oscar 2019

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...