VIDEO: Jaromír Hanzlík: Do zrkadla sa už veľmi nepozerám

Pod filmovú novinku Leto s gentlemanom sa ako autor scenára podpísal herec Jaromír Hanzlík (70). Zároveň si v komédii zahral aj hlavnú mužskú rolu.

12.02.2019 00:00
Jaromír Hanzlík Foto:
Jaromír Hanzlík v snímke Leto s gentlemanom.
debata

Novinku priviezol spolu s jej režisérom, Jiřím Adamcom a s hereckou kolegyňou Yvettou Blanarovičovou, do Bratislavy. Hoci názov filmu divákom pripomína slávnu snímku v roku 1976 Leto s kovbojom, v ktorej si Hanzlík zahral hlavnú rolu, tieto filmy podľa jeho slov veľa spoločného nemajú.

Video

„Asi som urobil chybu, že som film nazval práve takto. Ale mne sa ten názov Leto s gentlemanom páčil a spolu s režisérom sme chceli, aby mal aj tento film rovnakú príjemnú letnú atmosféru, akou sa vyznačovala práve komédia Leto s kovbojom. Ale tam sa podobnosť týchto dvoch snímok začína aj končí,“ opísal známy český herec, ktorý si vo filmovej novinke zahral práve džentlmena na koni. Jeho filmovou partnerkou sa stala slovenská rodáčka, herečka Alena Antalová (46).

Džentlmenov podľa neho už v spoločnosti veľa nie je. „Spoločnosť hrubne a keď sa v nej aj objaví nejaký džentlmen, tak je to skôr kvietok medzi tŕňmi. Ale my máme napríklad Zdeňka Svěráka či Marka Ebena, tak tých ja považujem za skutočných džentlmenov,“ opísal herec.

Jaromír Hanzlík, Yvetta Blanarovičová, Jiří...
Jaromír Hanzlík, Yvetta Blanarovičová, Jiří...
+6Yvetta Blanarovičová na premiére filmu Leto s...

Svojho slávneho filmového Honzu z komédie Leto s kovbojom stvárnil v roku 1976. Filmový džentmen sa tak z neho stal o 40 rokov neskôr, práve vo filmovej novinke, ktorá sa k slovenským divákom dostane presne na Valentína. Cíti sa pri pohľade do zrkadla skôr ako kovboj či džentlmen? „Ja už sa do zrkadla veľmi nepozerám,“ dodal so smiechom Hanzlík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Hanzlík #Leto s gentlemanom

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...