Binoche prehovorila o Weinsteinovi: Nezabudnime, že bol skvelý producent

Herečku Juliette Binoche, ktorá tento víkend vyhlási cenu pre najlepší film na festivale Berlinale ako prezidentka filmovej poroty, vyspovedali novinári z jej vzťahu k Harveymu Weinsteinovi.

16.02.2019 15:33
debata
Prezidentka medzinárodnej poroty a herečka... Foto: Reuters, FABRIZIO BENSCH
Prezidentka medzinárodnej poroty a herečka Juliette Binoche na festivale v Berlíne. Prezidentka medzinárodnej poroty a herečka Juliette Binoche na festivale v Berlíne.

Binoche účinkovala v niekoľkých snímkach, ktoré produkovala spoločnosť Miramax a následne ďalšia producentská spoločnosť, ktorej Weinstein šéfoval. Francúzska herečka mala údajne s mužom obvineným z viacerých prípadov sexuálneho násilia a obťažovania dobrý vzťah.

„Nikdy som s ním nemala jediný problém,“ vyhlásila 54-ročná hviezda na festivale v Berlíne pred pár dňami. „Mohla som vidieť, že mal isté problémy. Ale ako producent bol úžasný, väčšinu času,“ komentovala otázky novinárov o Weinsteinovi držiteľka Oscara.

„Myslím si, že bol skvelý producent a na to by sme nemali zabúdať, hoci viem, že to bolo ťažké pre režisérov a hercov a špeciálne pre herečky,“ pokračovala ešte francúzska hviezda.

Priznala sa, že sa snaží vcítiť do Weinsteinovej kože. „Myslím si, že má toho naloženého dosť. Veľa ľudí sa vyjadrilo k tomu, čo robil. Teraz musí začať konať spravodlivosť,“ doplnila ešte Binoche, ktorá získala sošku Oscara za výkon vo filme Anglický pacient. Na ďalšieho bola nominovaná za výkon v snímke Čokoláda. Oba filmy produkovala spoločnosť Miramax, v ktorej mal Weinstein väčšinový podiel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #spravodlivosť #obvinenie #Juliette Binoche #Harvey Weinstein

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....