Rasistické nadávky aj povraz na krku! Smolletta obvinili, že si to celé vymyslel

Americká prokuratúra obvinila herca Jussieho Smolletta z toho, že klamal o svojom napadnutí dvoma mužmi, ktorého sa údajne stal obeťou koncom januára.

21.02.2019 13:46
Herec Jussie Smollett na archívnom zábere. Foto: ,
Herec Jussie Smollett na archívnom zábere.
debata (1)

Hercovi známemu predovšetkým zo seriálu Empire hrozí jeden až tri roky väzenia, uviedla agentúra AP. Policajti sa teraz snažia s jeho advokátmi dohovoriť, aby sa ich klient prihlásil na polícii a vypočul si obvinenia.

Okolo Smollettovho prípadu sa už niekoľko dní vynárajú veľké pochybnosti. Tridsaťpäťročný homosexuálny herec čiernej pleti na polícii vypovedal, že na neho dvojica mužov pred jedným z hotelov v Chicagu kričala rasistické a homofóbne nadávky, dala mu povraz okolo krku a poliala ho neznámou chemikáliou.

Policajti však objavili v jeho výpovede nezrovnalosti a dvoch bratov pôvodom z Nigérie, ktorých po čine zadržali, zase bez obvinenia prepustili. Podľa polície poskytli zásadné informácie, ktoré „zmenili smer vyšetrovania“. Obaja už rovnako ako policajti svedčili pred veľkou porotou.

Smollett bol obvinený, že poskytol polícii lživú výpoveď a okrem väzenia mu hrozí aj to, že bude musieť uhradiť náklady vyšetrovania. Hercovi právnici doteraz trvali na jeho nevine a tvrdili, že „nie je nič vzdialenejšie pravde“ ako teória, že si útok vymyslel či ho sám zosnoval.

Smollett je známy predovšetkým rolou gaya Jamala v seriáli Empire televízie Fox, ktorú hrá od roku 2015. V detstve vystúpil napríklad v komédii Všade dobre, doma najlepšie alebo v snímke Šampióni.

Prevádzkovatelia Foxu vydali v stredu v reakcii na špekulácie o ukončení spolupráce so Smollettom vyhlásenie, podľa ktorého pokračuje natáčanie a vysielanie seriálu bez zmien. To však bolo ešte pred tým, než AP zverejnila jeho obvinenia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #napadnutie #obvinenie #výmysel #falošné #Jussie Smollett

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...