Herec Smollett trvá na svojej nevine. Už ho rieši na Twitteri aj Donald Trump

Americký černošský herec Jussie Smollett, ktorý čelí obvineniu, že proti sebe zinscenoval rasistický útok priaznivcov republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa, naďalej trvá na svojej nevine.

22.02.2019 12:41
Herec Jussie Smollett po zaplatení kaucie... Foto: ,
Herec Jussie Smollett po zaplatení kaucie podchádza z nápravného zariadenia v Chicago.
debata

Jeho právni zástupcovia kritizujú políciu a úrady za to, že v jeho prípade nerešpektujú prezumpciu neviny. Smolletta, ktorého kvôli činu zadržala polícia, vo štvrtok miestneho času prepustil súd po zložení kaucie. Tú súd stanovil na 100 000 dolárov.

Tridsaťšesťročný homosexuálny herec čiernej pleti, ktorý je po otcovi židovského pôvodu, na polícii vypovedal, že na neho dvojica mužov pred jedným z hotelov v Chicagu kričala rasistické a homofóbne nadávky, dala mu povraz okolo krku a poliala ho neznámou chemikáliou. Uviedol tiež, že útočníci boli belosi a hlásili sa k Trumpovi.

Herec Jussie Smollett na policajnom zábere z... Foto: Reuters, HANDOUT
Herec Jussie Smollett na policajnom zábere z oddelenia Chicago Police Department. Herec Jussie Smollett na policajnom zábere z oddelenia Chicago Police Department.

Prokuratúra tvrdí, že si herec za 3500 dolárov najal dvoch černošských bratov, aby januárový útok zinscenovali. Prípad ale vyvolával rad pochybností a polícia po preverení kamerového systému, ktorý má Chicago jeden z najrozsiahlejších v USA, dvojicu vypátrala.

Bratia Abimbola a Olabinjo Osundairovci, ako jich identifikoval portál TMZ, polícii oznámili, že Smollett bol nespokojný s platom a útokom chcel dodať nový impulz svojej filmovej kariére. AP uviedla, že za jeden diel aktuálnej série seriálu Empire dostáva 100 000 dolárov. Teraz sa podľa médií môže s hereckou budúcnosťou rozlúčiť.

S bratmi sa poznal podľa TMZ Smollett z posilňovne a s jeden z nich, Olabinjo, si dokonca zahral ako komparzista v seriáli sa Smollettom. „Nie sme rasisti, nie sme homofobovovia a nie sme proti Trumpovi. Narodili sme sa a vyrástli v Chicagu, sme americkí občania,“ citoval bratov portál TMZ.

Smollettov právny tím naďalej trvá, že herec je osobnosť mimoriadneho charakteru a morálnych zásad a že sa útok skutočne stal. Tvrdí tiež, že vyšetrovatelia a tiež mesto by sa mali Smollettovi ospravedlniť.

Smollett teraz čelí tvrdej kritike, a to aj od svojich hereckých kolegov. Prezident Trump, za ktorého priaznivcov herec útočníkov označil, na Twitteri napísal, že Smollett urazil desiatky miliónov ľudí.

Niekdajší republikánsky guvernér Arkansasu Mike Huckabee poznamenal, že herec z politikov a celebrít, ktorí mu po útoku vyjadrili podporu, urobil hlupákov.

Jussie Smollett je známy predovšetkým rolou gaya Jamala v seriáli Empire televízie Fox, ktorú hrá od roku 2015. V detstve vystúpil napríklad v komédii Všade dobre, doma najlepšie alebo v snímke Šampióni.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #súd #kritika #falošný #Donald Trump #Nevina #Jussie Smollett

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...