Taylor Swift ide do boja: Budem sa viac angažovať v politike

Je podľa nej jej zodpovednosťou, ako verejne známeho človeka, ozvať sa proti "odpornej rétorike", ktorá zaznieva z úsť niektorých politikov.

11.03.2019 08:00
Taylor Swiftová American Music Awards Foto: ,
Taylor Swiftová počas udeľovania cien American Music Awards.
debata

„Vyvolávanie rasistických nálad a strachu nie je niečo, čo by som od našich lídrov očakávala. A došlo mi, že je mojou zodpovednosťou využívať svo vplyv proti tejto odpornej rétorike,“ cituje speváčku britský denník The Guardian. „Budem sa viac angažovať. Máme pred sebou budúci rok veľký súboj,“ dodala speváčka v súvislosti s budúcoročnými americkými prezidentskými voľbami.

Taylor Swift patrila dlhé roky k umelcom, ktorí sa systematicky vyhýbajú vo verejných vyjadreniach politickým témam. S touto praxou však skoncovala v októbri minulého roka, keď pred voľbami do Kongresu verejne podporila amerických demokratov. „Vždy budem voliť podľa toho, ktorý kandidát bude hájiť a bojovať za ľudské práva, ktoré si všetci zaslúžime,“ napísala speváčka na Instagrame. „Som presvedčená, že systematický rasizmus voči ľuďom inej farby pleti, ktorý v tejto krajine stále vidíme, je príšerný, odporný a veľmi rozšírený,“ dodala.

Taylor Alison Swift vydala debutový, eponymný album v roku 2006. Nadviazala naň štúdiovkami Fearless (2008), Speak Now (2010), Red (2012), 1989 (2014) a Reputation (2017). K jej najväčším hitom patria skladby ako Shake It Off, Blank Space, I Know You Were Trouble či Bad Blood. Speváčka má na konte napríklad desať cien Grammy, 23 Billboard Music Awards či 19 American Music Awards vrátane Dick Clark Award for Excellence. V roku 2009 sa objavila v seriáli Kriminálka Las Vegas (2000 – 2015), zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014).

debata chyba
Viac na túto tému: #Politika #Taylor Swift

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...