R. Kelly má ďalší problém! Video, na ktorom má sexuálne zneužívať dievčatá

Americký spevák R. Kelly, ktorého len v sobotu prepustili z väzenia, kde bol v súvislosti s neplatením výživného, sa v nedeľu opäť dostal do centra pozornosti po tom, ako istý Američan odovzdal súdu videokazetu, na ktorej R. Kelly údajne sexuálne zneužíva neplnoleté dievčatá.

11.03.2019 10:00
Hudobník R. Kelly na odchode z nahrávacieho... Foto: ,
Hudobník R. Kelly.
debata

Podľa Garyho Dennisa z Pensylvánie, ktorý v súvislosti s objavením sa videokazety zvolal v nedeľu tlačovú konferenciu v New Yorku, videozáznam ukazuje Kellyho s dievčatami, o ktorých súd ešte doteraz nevedel. Spevák pritom už aj doteraz čelil obvineniu v desiatich bodoch obžaloby za zneužívanie troch dievčat a jednej ženy.

Dennis tvrdí, že záznam zobrazujúci sexuálny styk R. Kellyho s neplnoletými černoškami náhodne objavil, keď si robil poriadok vo svojej zbierke starších videokaziet. Muž z Pensylvánie dodal, že speváka osobne nepozná a preto netuší, ako sa táto videokazeta zjavila uňho doma. Keďže je však na druhej strane záznam športového zápasu, predpokladá, že si ju požičal od niektorého zo svojich známych.

„Na moje veľké prekvapenie a zdesenie, na kazete sa objavil R. Kelly, ale nebol to koncert,“ povedal Dennis na tlačovke. „Namiesto toho tam sexuálne zneužíval neplnoleté Afroameričanky,“ dodal nálezca.

Ďalšie pojednávanie v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho zneužívania čaká R. Kellyho 22. marca.

Spevák sa tento týždeň dostal do problémov aj v súvislosti s neplatením výživného exmanželke, za ktoré ho v stredu zatkli a uväznili. R. Kelly totiž tvrdil, že dlžnú sumu nevie naraz zaplatiť. Odôvodňoval to tým, že mu ktosi ukradol peniaze z účtu, pričom túto informáciu bližšie nekonkretizoval.

R. Kellyho prepustili z väzenia až v sobotu, po tom, čo zaňho neznáma osoba zaplatila celú dlžnú sumu vo výške 161 633 dolárov (v prepočte zhruba 142-tisíc eur).

R. Kelly, celým menom Robert Sylvester Kelly, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1989. Debutoval v roku 1992 albumom Born Into The 90's, ktorý nahral so skupinou Public Announcement. O rok neskôr vydal prvú sólovku 12 Play, po ktorej nasledovalo ďalších pätnásť štúdioviek, z toho trinásť sóloviek a dva spoločné albumy s rapperom Jay Z – The Best Of Both Worlds (2002) a Unfinished Business (2004). Jeho zrejme najznámejším hitom je skladba I Believe I Can Fly, za ktorú dostal v roku 1998 tri ceny Grammy.

debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie #R. Kelly

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...