Hviezdu Zúfalých manželiek obvinili! Podplácala, aby dieťa dostala na vysokú

Felicity Huffman a Lori Loughlin obvinili z toho, že dávali úplatky, aby dostali svoje deti na prestížne školy.

13.03.2019 13:00
Herec William H. Macy a jeho manželka Felicity... Foto: ,
Herec William H. Macy a jeho manželka Felicity Huffman.
debata (1)

Americké úrady v utorok obvinili 50 ľudí vrátane herečiek Felicity Huffman a Lori Loughlin z podvodu, v rámci ktorého majetnejší rodičia podplácali vysokoškolských trénerov a ďalších zamestnancov škôl, aby dostali ich deti na najprestížnejšie školy v krajine. Informovali o tom federálni prokurátori. Podľa úradov je to najväčší podvod s prijímaním na vysoké školy, ktorý kedy riešilo americké ministerstvo spravodlivosti. Ide o podvod v hodnote 25 miliónov dolárov (v prepočte 22,1 milióna eur).

V rámci vyšetrovania obvinili najmenej deväť atletických trénerov a 33 rodičov, z ktorých mnohí sú prominentnými osobnosťami v oblasti práva, financií či obchodu. Tréneri pracovali na takých školách ako sú Yaleova, Stanfordova, Georgetownská, Kalifornská či Texaská univerzita, univerzita Wake Forest či University of Southern California. Desiatky z aktérov kauzy v utorok zatkli, medzi nimi i spomínanú Huffman.

Bývalý futbalový tréner z Yaleovej univerzity priznal vinu a svedčil v prípade voči ostatným. Prokurátori tvrdia, že rodičia platili konzultantovi pre prijatie na vysokú školu od roku 2011 až do minulého mesiaca, aby podplácal trénerov a administratívnych pracovníkov škôl, aby označili ich deti za prijatých športovcov a tak zvýšili ich šancu na prijatie.

Konzultant následne najal dvojníkov, aby urobili vstupné testy, a podplatil zamestnancov v testovacích centrách, aby upravili výsledky študentov. Rodičia podľa úradov platili od 200-tisíc do 6,5 milióna dolárov. Úplatky údajne prechádzali cez poradenskú spoločnosť Edge College & Career Network Williama Singera, ktorému takto vyplatili približne 25 miliónov dolárov. Singer je obvinený zo sprisahania za účelom organizovaného priekupníctva.

Loughlin, ktorá je známa zo sitkomu Plný dom (1987 – 1995), obvinili spolu s jej manželom, módnym návrhárom Mossimom Giannullim. Dvojica údajne zaplatila 500-tisíc dolárov, aby ich dve dcéry evidovali ako prijaté športovkyne na University of Southern California.

Huffman, ktorá je známa zo seriálu Zúfalé manželky (2004 – 2012), zaplatila 15-tisíc dolárov, ktoré boli údajne charitatívnym darom, aby sa jej dcéra mohla zúčastniť na podvode pri prijímacích testoch.

Obe herečky obvinili z podvodu a sprisahania.

Prokurátor Andrew Lelling uviedol, že vyšetrovanie podvodu ešte pokračuje a úrady predpokladajú, že do neho bolo zapojených viac rodičov. Školy nie sú cieľom vyšetrovania, uviedol. V prípade neobvinili žiadnych študentov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Felicity Huffman #Lori Loughlin

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...