Podpora hviezd ako Saldana či Cooper zabrala! Režisér Strážcov Galaxie je späť

Spoločnosť Walt Disney Studios znovu najala amerického filmára Jamesa Gunna ako režiséra tretieho filmu zo série o Strážcoch Galaxie.

16.03.2019 17:02
Zoe saldana Foto: ,
Proti kontroverznému vyhadzovu filmára Jamesa Gunn sa postavila aj herečka Zoe Saldana.
debata

V júli 2018 ho pritom prepustili po tom, ako sa na internete objavili jeho staré tweety, v ktorých žartoval o témach, ako sú znásilnenie alebo pedofília.

Režisér James Gunn na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Režisér James Gunn na archívnom zábere. Režisér James Gunn na archívnom zábere.

Proti kontroverznému vyhadzovu sa však postavili hviezdy Strážcov Galaxie Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper a Dave Bautista, ktorí v otvorenom liste žiadali Gunnovo opätovné angažovanie. Marvel Studios následne tretí film odložili, no trvali na tom, že ho naďalej plánujú nakrútiť. Gunn sa za svoje staré vyjadrenia ospravedlnil s tým, že bez ohľadu na čas, ktorý odvtedy uplynul, chápe a prijíma rozhodnutie štúdií a nesie plnú zodpovednosť za to, ako sa pred rokmi správal. Odvtedy na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter mlčal.

Po tom, ako sa na verejnosť dostala správa, že je znovu v režisérskom kresle, zverejnil v piatok vyhlásenie, v ktorom poďakoval všetkým, čo ho počas uplynulých mesiacov podporovali. „Stále sa učím a budem ďalej pracovať na tom, aby som bol čo najlepšou ľudskou bytosťou, ako dokážem. Veľmi si vážim rozhodnutie Disney,“ napísal.

Gunn bol režisérom i scenáristom oboch filmov o skupine netypických hrdinov, ktoré si na konto pripísali dokopy vyše 1,6 miliardy dolárov (v prepočte zhruba 1,4 miliardy eur).

Scenárista, režisér, producent, herec a hudobník James Gunn je známy najmä ako režisér a spoluautor scenára spomínanej komiksovky Strážcovia Galaxie (2014) a jej pokračovania z roku 2017. Podieľal sa na scenároch filmov ako Tromeo and Juliet (1996), Scooby-Doo (2002), Úsvit mŕtvych (2004) alebo Scooby-Doo 2: Príšery vypustené (2004). Podľa vlastných scenárov nakrútil aj snímky Slimák (2006) či Super (2010). Najbližšie ho okrem tretích Strážcov Galaxie čaká aj práca na The Suicide Squad pre Warner Bros. a DC.

debata chyba
Viac na túto tému: #Strážcovia galaxie #James Gunn

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....