Obvinenia pre zinscenovaný útok stiahli. Jussie Smolett je nevinný!

Americký černošský herec Jussie Smollett, ktorý podľa vyšetrovateľov proti sebe zinscenoval rasistický útok priaznivcov republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa, bol v utorok zbavený všetkých obvinení.

27.03.2019 11:11
Herec Jussie Smollett (v strede) odchádza z... Foto: ,
Herec Jussie Smollett (v strede) odchádza z Leighton Criminal Courthouse v meste Chicago.
debata

Prokuratúra nespresnila dôvody, prečo sa rozhodla obvinenia stiahnuť, spomenula ale hercove dobrovoľnícke aktivity a tiež to, že kauciu vo výške 10 000 dolárov (228.260 eur) venoval Chicagu. Starosta mesta Rahm Emmanuel postup prokuratúry kritizoval a označil ho za prikrášľovanie spravodlivosti, podľa médií nie je spokojná ani polícia.

Tridsaťšesťročný homosexuálny herec čiernej pleti, ktorý je po otcovi židovského pôvodu, na polícii vypovedal, že na konci januára na neho dvojica mužov pred jedným z hotelov v Chicagu kričala rasistické a homofóbne nadávky, dala mu povraz okolo krku a poliala ho neznámou chemikáliou. Uviedol tiež, že útočníci boli belosi a hlásili sa k republikánskemu prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorého on hlasno kritizuje.

Polícia ale následne zistila, že Smollett si najal dvojicu černošských bratov, aby útok zinscenovali. Bratia vyšetrovateľom povedali, že herec bol nespokojný s platom a útokom chcel dodať nový impulz svojej filmovej kariére.

Smollett sa v utorok zúčastnil na mimoriadnom zasadnutí súdu, na ktorom prokuratúra obvinenie stiahla. Hercovi obhajcovia vo vyhlásení uviedli, že Smollett bol obeťou, ktorá bola očiernená a vykreslená ako páchateľ. „Jussie cíti úľavu, že je táto vec za ním, a veľmi sa teší, že sa bude opäť venovať rodine, priateľom a kariére,“ uviedli hercovi právni zástupcovia.

Následne pred novinárov predstúpil aj Smollett, ktorý udalosti posledných mesiacov označil za najhoršie obdobie svojho života. Vždy trval na svojej nevine. Dodal, že naďalej bude bojovať za spravodlivosť a zlepšenie podmienok ľudí na okraji záujmu.

Smolletovi právnici uviedli, že za stiahnutím obvinení nie je žiadna dohoda s prokuratúrou. Príliš podrobností neoznámila ani prokuratúra. „Po vyhodnotení všetkých faktov a okolností k prípadu vrátane komunitných dobrovoľníckych aktivít pána Smolletta a súhlasu venovať kauciu mestu Chicagu sme presvedčení, že tento výsledok je primeraným riešením tohto prípadu,“ uviedla vo vyhlásení prokuratúra.

Smollett je známy predovšetkým rolou gaya Jamala v seriáli Empire televízie Fox, ktorú hrá od roku 2015. V detstve vystúpil napríklad v komédii Všade dobre, doma najlepšie alebo v snímke Šampióni.

Zástupcovia spoločnosti Fox vo februári oznámili, že Smollettovu postavu odstránia z posledných dvoch epizód seriálu Empire. Teraz spoločnosť oznámila, že je stiahnutím obvinení potešená, ale o jeho úlohe v Empire sa nezmienila.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #herec #súd #rasizmus #obvinenie #černoch #Empire #Jussie Smollett

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...