S náhlou smrťou Dana Nekonečného sa skloňuje epilepsia aj alkohol

V utorok zomrel vo veku 52 rokov spevák a šoumen Dan Nekonečný. České médiá v stredu priniesli správy o možnej príčine jeho smrti.

27.03.2019 14:01
Dan Nekonečný Foto:
Dan Nekonečný počas vystúpenia v roku 2004.
debata

Známeho českého speváka našli v utorok bez známok života v prenajatom dome v mestskej časti Praha-Řeporyje. Ako uvádza denník Blesk, spevák bol už tri dni po smrti. Túto informáciu získal Blesk od jeho expartnerky, Zuzany Kardovej. Presnú príčinu smrti polícia zatiaľ neobjasnila, cudzie zavinenie ale v utorok vylúčila. Nekonečný mal s Kardovou dlhé roky v danej štvrti prenajatý dom, kde spolu žili, partnerka však hudobníka pred piatimi rokmi opustila a presťahovala sa do približne kilometer vzdialeného domu.

Dan Nekonečný počas vystúpenia v roku 2004.
Dan Nekonečný na archívnej snímke.
+3Dan Nekonečný počas vystúpenia v roku 2004.

„Dávám si to za vinu, bola som kúsok od neho a nepomohla som mu. Neviem, čo sa stalo, ale je mi to tak strašne ľúto, keby napísal, zavolal,“ opísala Kardová pre Blesk.cz. Podľa jej slov bezvládne telo Nekonečného našiel majiteľ domu, od ktorého si ho spevák prenajímal.

"Žiadne nové informácie nie sú k dispozícii, výsledky pitvy zatiaľ nemáme, cituje policajnú hovorkyňu Andreu Zoulovú portál iDNES.cz.

O príčinách smrti sa tak zatiaľ len špekuluje. Expartnerka speváka však denníku Aha povedala, že roky trpel epileptickými záchvatmi, ktoré pred verejnosťou tajil. Zároveň dodala, že lekármi predpísané lieky neužíval. Nevylúčila ani možný vplyv alkoholu, ktorý si podľa jej slov spevák doprial.

Posledná rozlúčka s Danom Nekonečným sa uskutoční budúci týždeň v krematóriu Motol. Na náhlu smrť speváka a šoumena reagovalo niekoľko českých osobností – okrem iných speváčka Ilona Csáková či režisér Jan Hřebejk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Dan Nekonečný

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...