Clooney vyzval na bojkot brunejských hotelov pre zákon o gayoch

Americký herec George Clooney vyzval na bojkot deviatich hotelov v Spojených štátoch a Európe, ktoré majú väzby na brunejského sultána.

31.03.2019 10:00
Právnička Amal Clooney v kreácii od Richarda... Foto: ,
Právnička Amal Clooney v kreácii od Richarda Quinna a jej manžel George Clooney na archívnom zábere.
debata

V Bruneji začiatkom budúceho mesiaca začnú platiť prísne zákony, ktoré umožnia trestať bičovaním alebo smrťou ukameňovaním vzťahy medzi ľuďmi rovnakého pohlavia.

„Naozaj pomôžeme financovať smrť nevinných občanov?“ napísal 57-ročný Clooney tento týždeň na portáli Deadline Hollywood. „Zakaždým, keď v niektorom z týchto deviatich hotelov prespávame, dohadujeme si schôdzky alebo jeme, strkajú peniaze do vreciek mužom, ktorí sa rozhodli ukameňovať alebo bičovať svojich občanov za to, že sú homosexuálni alebo obvinení z cudzoložstva,“ uviedol herec.

Sultán Hassanal Bolkiah má plne v rukách výkonnú moc v Bruneji – štátu, pre ktorý je hlavným zdrojom príjmov ropa a zemný plyn. Hotely spomínané Clooneym vlastní Brunei Investment Agency.

V Spojených štátoch ide o The Beverly Hills Hotel a Hotel Bel-Air v Los Angeles, v Británii spoločnosti patria hotely The Dorchester a Coworth Park, v Ríme Hotel Eden, v Miláne Hotel Principia di Savoia a v Paríži Le Meurice a Hotel Plaza Athénée.

debata chyba
Viac na túto tému: #hotel #George Clooney #Brunej #sultán

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...