Pri rakve to žilo! Smútok bol na rozlúčke s Nekonečným zakázaný

Posledná rozlúčka so zosnulým spevákom Danom Nekonečným sa začala vo štvrtok v poobedných hodinách v krematóriu v Motole.

04.04.2019 15:19
Dan Nekonečný Foto:
Ľudia prichádzajú do krematória v Motole na poslednú rozlúčku s Danom Nekonečným.
debata (3)

Pochmúrne farby, slzy a smútok však boli v prípade Nekonečného „zakázané“. Rozlúčka sa niesla v jeho obľúbených farbách, väčšina ľudí dorazila v pestrej žltej či oranžovej – buď sa do tejto farby zahalili od hlavy až po päty, alebo si neodpustili aspoň jeden výrazný doplnok v tejto optimistickej kombinácii.

Speváčka Eva Pilarová počas poslednej rozlúčky... Foto: Profimedia
Eva Pilarová Speváčka Eva Pilarová počas poslednej rozlúčky s Danom Nekonečným.

Veselo bolo nielen v smútočnej sieni, ale aj pred krematóriom, keďže zopár jeho fanúšikov na pohreb dorazilo na žltých motorkách. V smútočnej sieni si ľudia zatancovali na skladbu Samba King od kapely Šum svistu, počas ktorej nechýbal ani mini-ohňostroj pred rakvou. Za nadšeného kriku či potlesku prítomných odzneli aj ďalšie piesne – duet Dana Nekonečného s Evou Pilarovou Rodeo či Elvisova skladba Suspicious Mind. Jeho priatelia navyše usporiadali aj sprievod v karnevalovom štýle od muzikantovho bydliska na miesto rozlúčky.

Do krematória sa prišli s Nekonečným rozlúčiť aj viaceré známe osobnosti, speváčky Ilona Csáková či Eva Pilarová, spevák z Maxim Turbulenc – Pavel Vohnout, herec Václav Upír Krejčí či moderátorka Lejla Abbasová. „Nepoznám žiadneho chlapa, ktorý by pre propagáciu žltej spravil tak veľa, ako Dan,“ vyjadril sa Miloš Pokorný z dua Těžkej Pokondr. Nechýbala ani Nekonečného expartnerka Zuzana Kardová, ktorá počas pohrebu organizovala aj vystúpenie tanečnej skupiny. Tá so spevákom a zabávačom žila dlhé roky, pred piatimi rokmi sa ale ich cesty rozišli.

Ako informuje Blesk.cz, zosnulý mal na sebe žltý oblek a do rakvy mu jeho blízki uložili niekoľko veselých plyšákov. Spevákova rakva bola takisto vyzdobená – nechýbal jeho žltý klobúk, banány a výrazné kvety. Okolo jeho rakvy stáli členovia kapely Šum svistu, v ktorej Nekonečný pôsobil ako líder.

Ľudia prichádzajú do krematória v Motole na... Foto: Profimedia
Dan Nekonečný Ľudia prichádzajú do krematória v Motole na poslednú rozlúčku s Danom Nekonečným.

Spevák, tanečník a zabávač, ktorý zomrel vo veku 52 rokov (vlastným menom Daniel Konečný) sa narodil 29. júna 1966 v českých Boskoviciach. Na pódiách sa objavoval najčastejšie vo výraznej žltej farbe. Nielen vďaka nej sa stal neprehliadnuteľným umelcom, postaral sa o to aj jeho prejav. Jeho spevácke vystúpenia boli vždy plné farieb, ohňostroja veselosti či tropických prvkov. V minulosti bol lídrom skupiny Šum svistu, preslávili ho aj jeho vyhlásenia o „ministerstve rozkoší“.

Dan Nekonečný počas vystúpenia v roku 2004.
Dan Nekonečný na archívnej snímke.
+3Dan Nekonečný počas vystúpenia v roku 2004.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #rozlúčka #Dan Nekonečný

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....