Tomáš Klus po koncertoch nežúruje! Prekvapí vás, kam smerujú jeho kroky

Tomáš Klus je známy nielen vďaka svojej tvorbe, ale rovnako tak aj vďaka nie často vídanému prístupu k životu a dianiu okolo nás.

07.04.2019 00:00
Tomáš Klus Foto: ,
Český pesničkár Tomáš Klus.
debata (1)

Album SpOlu nesie posolstvo Hovorme spolu, prvý singel A pak nahral s manželkou Tamarou. Album sprevádza aj singel Tichá voda, ktorá hovorí o súboji s neprístupnosťou a o ostychu ľudí prehovoriť.

„Každý z nás má v sebe obrovský potenciál uskutočniť svoj život ako šťastný človek. Jediné, čo mu stojí v ceste, je človek sám. Nedôvera vo vlastnú jedinečnosť, to je tichá, pokojná voda. Tá, keď prehovorí, môže prelomiť všetky tie hrádze, ktoré si okolo seba staviame na obranu pred druhými ľuďmi,“ uviedol pre médiá spevák.

Novinkový album SpOlu obsahuje aj nové spracovania, nové hudobné možnosti, napríklad využitie simulácie sitary. „Keď sme album natáčali, cielene sme aranžovali tak, aby sme boli schopní zahrať to rovnako aj na živo. Som zástanca toho, že pesničkárstvo, ktoré robím, musím byť predovšetkým autentické. To, čo autor prežíva práve teraz, by mal prezentovať svojmu publiku. A ja som teraz SpOlu, preto budeme hrať celý nový album preložený best of výberom,“ doplnil.

Pred samotným štartom aktívnej prípravy bol Tomáš Klus pre svoje okolie i verejnosť niekoľko dní nedostupný. „Bol som v tme. Je to stará jogínska prax, keď sa meditační majstri ukrývali na dlhú dobu v jaskyniach a hľadali vyslobodenie. Tma je skvelé zrkadlo, do ktorého si človek projektuje sám seba. Máte tam možnosť vysypať všetky zásuvky vo svojej hlave a srdci, usporiadať ich obsah, nepotrebné veci vyhodiť a zachovalé sprehľadniť. Tma robí jasno,“ povedal Klus.

Aj požiadavky umelca a jeho cieľovej skupiny na turné SpOlu sú pomerne netradičné. „Namiesto mejdanu sa väčšinou po koncerte venujeme saune. Máme v skupine deväť detí, naučili sme sa odpočívať.“

Populárny český pesničkár začína 7. apríla koncertom v Bratislave slovenské turné k novému albumu SpOlu. Ďalšími zastávkami budú Nitra (8. 4.), Banská Bystrica (10. 4.), Trenčín (11. 4.), Žilina (13. 4.), Poprad (14. 4.) a Košice (16. 4.). Hosťom koncertov bude spevák Juraj Hnilica.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Tomáš Klus #sauna

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....