Hral v Múmii aj Štyroch svadbách a jednom pohrebe! Teraz ho získal Bebjak

Tvár škótskeho herca Johna Hannaha poznajú nielen fanúšikovia komédie Štyri svadby a jeden pohreb, ale aj seriálov Spartakus alebo Agenti S.H.I.E.L.D. V pripravovanom filme Petra Bebjaka Správa stvárni postavu Warrena.

13.04.2019 00:00
John Hannah Foto: ,
John Hannah a Lucy Lawless na premiére Spartakusa v New Yorku.
debata

"Veľmi si vážime, že John Hannah prijal našu ponuku. Je to výnimočný herec a sme presvedčení, že svojej postave vdýchne presne to, čo Warren predstavuje. Záležalo nám na tom, aby sme našli herca, ktorý nielen zahrá svoju úlohu, ale aj ktorý vníma posolstvo tohto filmu. A presne to sa nám podarilo,“ objasňuje producent DNA Production Rasťo Šesták.

Čím je pre herca, ktorého poznajú diváci po celom svete, zaujímavá práca mimo domova? "Pracovať v inej krajine, v inej kultúre a s ľuďmi iných národností je vždy výnimočnou skúsenosťou. Znova a znova mi to pripomína, že napriek zrejmým odlišnostiam sme si vlastne veľmi podobní,“ hovorí John Hannah. A čo ho zaujalo na príbehu Wetzlera a Vrbu, ktorý spracováva práve film Správa? "Keď sa vám dostane do rúk takýto skvelý scenár, uvedomíte si, čo máme spoločné s tými, ktorí tu boli pred nami a ktorých sila a odvaha sú pre nás aj dnes obrovskou inšpiráciou. O to viac, že v Európe, ktorá zažíva najdlhšie obdobie mieru a spolupráce v dejinách, sa opäť dvíha vlna nenávisti, rozdeľovania a strachu. Toto dielo je skutočne dôležité a som hrdý, že môžem prísť do Prahy a dať zo seba to najlepšie, aby som prispel k rozpovedaniu tohto príbehu,“ povedal.

Prvá klapka filmu padla na jeseň, ale príprava na ňu trvala dlhé roky. "Na Správe pracujeme už asi päť rokov. Od momentu, keď sme sa stretli s knihou Čo Dante nevidel, sme stihli urobiť seriál Za sklom, triler Trhlina aj rozprávku Vianočné želanie. Popri tom všetkom sme Správu pomaličky pripravovali,“ opísal Rasťo Šesták, producent z DNA Productio. Novinka má premiéru naplánovanú na rok 2020.

Herci a komparzisti počas náročného nakrúcania...
Herci počas náročného nakrúcania v dedine Láb,...
+3Herci a komparzisti počas náročného nakrúcania...

Správa rozpráva príbeh dvoch slovenských Židov – Alfreda Wetzlera a Rudolfa Vrbu, ktorým sa pred 75 rokmi, v apríli 1944 podarilo utiecť z pekla koncentračného tábora v Osvienčime a spísať správu o jeho fungovaní, ktorá napokon zachránila život takmer dvestotisícom slovenských židov.

Video

Divadelný herec John Hannah sa do povedomia diváckej verejnosti dostal kultovou postavou homosexuála Matthewa vo filmy Štyri svadby a jeden pohreb. Filmoví fanúšikovia na Slovensku si ho pamätajú ako Jonathana, popleteného brata Rachel Weiszovej v trilógii Múmia a v poslednom období ho mohli na našich obrazovkách sledovať diváci v seriáloch Agenti S.H.I.E.L.D. alebo Spartacus.

V hlavnej úlohe filmu Správa sa predstaví... Foto: Stanislava Topoľská
Správa Noel Czuczor V hlavnej úlohe filmu Správa sa predstaví slovenský herec Noel Czuczor.

V hlavných úlohách filmu Správa sa predstavia Noel Czuczor ako Freddy a Peter Ondrejička ako Valér, zostavu Slovákov pred kamerami doplnia aj herci Michal Režný či Attila Mokos. Czuczor, ktorý si už zahral hlavnú rolu v Bebjakovom filme Čistič (2015), kvôli úlohe dokonca schudol 13 kilogramov. "Ako herec má v sebe niečo tajomné a tragické zároveň, čo bol hlavný dôvod, prečo si ho režisér Peter Bebjak do Správy vybral. Aj v momentoch, keď pred kamerou iba mlčí, je v jeho tvári čosi, čo diváka fascinuje,“ opísal výber hlavnej postavy Šesták. Vo filme sa okrem slovenských hercov predstavia aj herci z Poľska, Nemecka, Česka či Anglicka. Wojciecha Mecwaldowského diváci poznajú zo seriálu Správna Agáta, Lars Rudolph si zahral v snímke Lola beží o život, Floriana Panznera vidieť v seriáli Babylon Berlin, ktorý aktuálne vysiela tiež Dvojka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #správa #Peter Bebjak #John Hannah

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...