Ako 16-ročnému mi dal kokaín, opísal Jason Bonham stretnutie s Jimmym Pageom

Anglický bubeník Jason Bonham prezradil, že niekdajší gitarista už nefungujúcej kapely Led Zeppelin Jimmy Page mu dal ako 16-ročnému kokaín.

13.04.2019 16:00
Japan Jimmy Page Foto:
Jimmy Page z Led Zeppelin.
debata

Stalo sa tak počas turné legendárnej skupiny, v ktorej jeho otec John Bonham hral na bicie. „Jimmy bol prvý, kto mi to dal. Zavolal nás do jeho izby. Mal som vtedy 16 a na zemi bola žena s obojkom a mňaučala. Otočil sa a povedal, aby som si zobral. Poďakoval som mu,“ uviedol 52-ročný hudobník v rozhovore pre rádio SiriusXM. „Spýtal sa ma, či som to už niekedy skúšal a ja som mu povedal, že, áno, samozrejme. Podal mi to a ja som to celé spotreboval,“ povedal. „Si ako tvoj otec. To malo byť pre nás všetkých,“ reagoval slávny gitarista.

Zľava: Jason Bonham, syn pôvodného bubeníka... Foto: SITA/AP
Led Zeppelin Zľava: Jason Bonham, syn pôvodného bubeníka Johna Bonhama, Robert Plant, John Paul Jones a Jimmy Page na premiére koncertného záznamu Celebration Day.

Kapela Led Zeppelin vznikla v roku 1968 v Londýne, pričom pôvodne sa volala New Yardbirds. Tvorili ju spevák Robert Plant, gitarista Jimmy Page, basgitarista a klávesák John Paul Jones a bubeník John Bonham. Status superhviezd a následne i legiend im definitívne zabezpečila mimoriadne úspešná štvrtá štúdiová nahrávka, ktorej nedali žiadny názov a zvyčajne sa označuje ako Led Zeppelin IV (1971). Z nej pochádza aj pieseň Stairway To Heaven, ktorá je jednou z najznámejších skladieb skupiny. Všetky štúdiovky Led Zeppelin okrem prvej, eponymnej z roku 1969 a poslednej (Coda, 1982) ovládli britský albumový rebríček a výborne sa im darilo aj v tom americkom. Rozpad jednej z najlepšie predávaných kapiel sveta prišiel v roku 1980 so smrťou bubeníka Bonhama. Zostávajúci členovia kapely následne rozbehli sólové kariéry. Niekoľkokrát sa však ešte stretli na pódiu, pričom za bubny sa i na zatiaľ poslednom koncerte v Londýne v roku 2007 posadil Bonhamov syn Jason. Americký dvojtýžd

debata chyba
Viac na túto tému: #kokaín #Jimmy Page

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...