Manžel Salmy Hayekovej ide zachrániť Notre-Dame! Obrovskou sumou

Tragédia požiaru slávnej parížskej katedrály Notre-Dame zasiahla aj mnohé známe osobnosti. Ešte v pondelok večer sa mnohí prihovárali na sociálnych sieťach a vyjadrovali smútok nad zničením známej kultúrnej pamiatky. Niektorí však zašli ešte ďalej.

16.04.2019 12:07 , aktualizované: 15:20
Finančník Francois-Henri Pinault a jeho... Foto: ,
Finančník Francois-Henri Pinault a jeho manželka - herečka Salma Hayek nechýbali.
debata (2)
Finančník Francois-Henri Pinault a jeho... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Finančník Francois-Henri Pinault a jeho manželka - herečka Salma Hayek nechýbali. Finančník Francois-Henri Pinault a jeho manželka - herečka Salma Hayek nechýbali.

Podnikateľ Francois-Henri Pinault, ktorý je vo svete šoubiznisu známejší ako manžel herečky Samly Hayekovej, sa rozhodol podporiť rekonštrukciu a opravu zničenej, no našťastie pred úplným kolapsom zachránenej budovy aj finančne. A suma, ktorú prisšúbil, vyráža dych.

Ako píše denník Le Figaro, Pinault sa spoločne so svojím otcom rozhodli investovať sumu 100 miliónov eur, ktoré prevedú z rodinného fondu Artemis. „Môj otec a ja sme sa rozhodli uvoľniť sumu vo výške 100 miliónov eur, aby sme sa podieľali na snahe o nutnú a kompletnú znovu rekonštrukciu Notre-Dame,“ uviedol Francois-Henri Pinault v denníku.

Pinault je šéfom obchodnej spoločnosti Kering, ktorá vlastní luxusné značky ako Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga či Alexander McQueen. Rodinný majetok Pinaultovcov sa ráta na miliardy, podľa tzv. indexu miliardárov spoločnosti Bloomberg ide o sumu 37,3 miliárd.

Podobne ako Pinault však zareagoval aj jeho najväčší konkurent – Bernard Arnault z koncernu LVMH, ktorému patria značky ako Louis Vuitton, Dior, Fendi alebo Hennessy či Moet Chandon. Ten sa rozhodol venovať sumu 200 miliónov eur. Imanie Arnaulta je podľa informácií magazínu Forbes vyše 91 miliárd dolárov a radí ho na tretie miesto v zozname najbohatších ľudí sveta.

Video

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #peniaze #tragédia #Salma Hayek #podpora #požiar v Notre-Dame #Francois-Henri Pinault #Notre-Dame

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...