Krásna Kate aj kráľovná s úsmevmi, ale pozor! William a Harry neprehovorili spolu slovo!

Nechýbali úsmevy a pózovanie pre médiá. Ale tento rok účasť na veľkonočnej bohoslužbe v britskej kráľovskej rodine okrem narodenín samotnej panovníčky poznamenal údajne aj konflikt dvoch princov.

22.04.2019 00:00
debata (16)
Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa z Cambridge prichádzajú na veľkonočnú omšu. Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa z Cambridge prichádzajú na veľkonočnú omšu.

Britská kráľovná Alžbeta II. oslávila v nedeľu v súkromí svoje 93. narodeniny. S členmi svojej rodiny však navštívila omšu v Kaplnke sv. Juraja na Windsorskom zámku v Londýne.

Na omši sa okrem iných zúčastnili princ William s manželkou vojvodkyňou Kate a princ Harry, ktorého tehotná manželka Meghan však chýbala, pretože na prelome apríla a mája očakáva svoje prvé dieťa. Meghan a Harry gratulovali kráľovnej k narodeninám aj na Instagrame, uviedla agentúra DPA.

Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa...
Princ William a jeho manželka Kate prichádzajú...
+2Britská kráľovná Alžbeta II. s úsmevom na...

Podľa magazínu People sa na nedeľňajšiu veľkonočnú omšu vybrali princovia William a Harry oddelene a po celý čas spolu neprehovorili. Hoci kráľovská rodina odmieta komentovať špekulácie o konfliktoch či škandáloch, americký People tvrdí, že medzi dvoma bratmi, synmi britského následníka trónu – princa Charlesa, to škrípe už dlhší čas. Dôvodom okrem iného má byť práve Meghan – vojvodkyňa zo Sussexu.

Hoci môže ísť naozaj len o bulvárnu kačicu, je zvláštne, že dvojica bratov, pri ktorých zvyčajne médiá zverejňujú obrázky v družnom rozhovore a s úsmevmi na tvári, sa tentoraz do kostola na hrade Windsor vybrali oddelene a naozaj spolu pred objektívmi nehovorili. Po príchode prvého potomka princa Harryho a jeho manželky Meghan sa údajne kráľovský pár plánuje vybrať do Afriky.

Britská kráľovná Alžbeta II. s úsmevom na... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Britská kráľovná Alžbeta II. s úsmevom na veľkonočnej omši vo Windsore. Britská kráľovná Alžbeta II. s úsmevom na veľkonočnej omši vo Windsore.

Na nedeľňajšej omši nechýbal ani princ Andrew s dcérami či napríklad vnučka Zara Tindall s manželom Mikeom. Tradičnou súčasťou osláv narodenín kráľovnej býva takisto čestná delová salva, ktorá okrem Londýna zaznie na poludnie miestneho času (13.00 h SELČ) aj v Škótsku, vo Walese a v Severnom Írsku. Keďže sa nemôže odpáliť v nedeľu, Briti sa jej dočkajú až v pondelok.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #princ William #princ Harry #konflikt #omša #Veľká noc #kráľovná Alžbeta II. #vojvodkyňa Meghan

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...