Tip Ondreja Kandráča na spokojný život? Pozrite si jeho nový klip

Muzikant, spevák a moderátor Ondrej Kandráč prichádza s novou piesňou o láske Postav dom, zasaď strom, ku ktorej nakrútil aj videoklip.

01.05.2019 00:00
Ondrej Kandráč Foto:
Ondrej Kandráč.
debata

Kandráčova novinka je ódou na dokonalý rodinný život plný lásky. Autorom textu je aj tentoraz Ondrejov dvorný textár, spisovateľ, básnik, publicista a manažér v jednej osobe Vladimír Puchala. O hudbu sa postaral ostrieľaný gitarista Tomi Okres.

"Zavolal mi raz Tomi Okres, že chce urobiť pesničku pre Ondra Kandráča, či nemám nejaký text. Niečo medzi Sokoly a Dva duby. Tak mu hovorím: a ľahšiu otázku nemáš? Ale sadol som si a napísal Postav dom, zasaď strom. Je to pieseň, v ktorej sa do refrénu zmestí celý náš život. Tomi Okres urobil hneď na prvýkrát po prečítaní textu chytľavú melódiu. Je to pesnička ako dobrý hamburger: skvelý obal a to podstatné je vo vnútri,“ uviedol k novej piesni Puchala.

Ondrej túto skladbu prijal s nadšením, pretože v sebe nesie hlboký odkaz a spieva sa v nej o takom živote, aký by chcel prežiť aj on so svojou rodinou. „Postav dom, zasaď strom nie je pesnička pre developerov. Je to skladba o tom, že dôležitejšie ako stavať domy je to, čo v nich povieme svojim deťom a čo im odovzdáme. Lebo múry majú spájať, nie rozdeľovať,“ zamýšľal sa nad textom svojej novinky Ondrej Kandráč a dodáva: „slogan – refrén – Postav dom, zasaď strom, urob syna – je všeobecne známy tradičný návod na život a myslím si, že nikto nič lepšie ako tento návod nevymyslel. Vlastne vymyslel, ten, kto pridá k synovi aj dcérku.“

Videoklip k piesni Postav dom, zasaď strom je lyrickým príbehom dvoch mladých ľudí, ktorých spája najmä láska ku koňom. V romantickom prostredí jazdeckého areálu sympatický mladý muž požiada o ruku svoju lásku, čím ju privedie do rozpakov, pretože to absolútne nečakala. Jej koník ju veselým prikývnutím nabáda, aby povedala áno. Príbeh vrcholí dojemným svadobným obradom a pravou slovenskou svadbou, na ktorej spieva Ondrej Kandráč. Dynamickým songom absolútne rozblázni a roztancuje nielen svadobčanov, ale aj prítomný p

V novom klipe účinkuje až 65 ľudí rôznych vekových kategórií. Svadobný obrad sa nakrúcal v malebnej kaplnke na zámku Vígľaš. V klipe účinkujú aj Kandráčovci a Ondrejova manželka Erika.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ondrej Kandráč

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...