Na túto správu čakal celý svet! Meghan a Harry majú syna

37-ročná vojvodkyňa porodila svojmu manželovi, princovi Harrymu, v pondelok ráno syna. Meno potomka čerství rodičia zatiaľ neprezradili.

06.05.2019 15:19
Princ Harry a vojvodkyňa  Meghan Foto: ,
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan sú už šťastnými rodičmi.
debata (100)

Po boku svojej manželky bol počas pôrodu aj čerstvý otec, princ Harry. Chlapček sa narodil v pondelok ráno o 5:26. „Sme radi, že môžeme oznámiť, že vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu privítali na svet skoro ráno, 6. mája, ich prvorodené dieťa,“ je uvedené na oficiálnej instagramovej stránke vojvodkyne a vojvodu zo Sussexu, ktorú sleduje 5,7 miliónov fanúšikov. Chlapček vážil pri pôrode 3,26 kg.

Samotný Harry (34) pre médiá uviedol, že Meghan aj jeho prvorodený potomok sú v dobrom stave. Dodal, že aj s manželkou sú z narodenia syna „úplne nadšení“, pričom ešte len uvažujú, aké mu vyberú meno, informuje spravodajská stanica BBC. „Bábätko si dalo na čas a my stále rozmýšľame nad menom. Podelíme sa s vami o informácie behom dvoch dní,“ povedal šťastný Harry pred novinármi vo Windsore. „Bolo to úžasné a na svoju manželku som neuveriteľne pyšný. Ako každý otec a každý rodič, aj ja musím povedať, že naše bábätko je nádherné.“ Očakáva sa, že pár predstaví syna verejnosti v nasledovných dňoch. Samotný Harry uviedol, že pred verejnosť by mal znovu predstúpiť o dva dni, „takže každý bude môcť dieťa vidieť“.

Aj Buckinghamský palác oznámil, že bábätko po narodení vážilo 3 260 gramov a princ Harry bol pri pôrode. „Kráľovná, vojvoda z Edinburghu, princ z Walesu, vojvodkyňa z Cornwallu, vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea, lady Jane Fellowes, lady Sarah McCorquodale, gróf Spencer boli informovaní a sú potešení touto správou. Vojvodkynina matka, Doria Ragland, ktorá je nadšená z príchodu jej prvého vnúčaťa, je s ich kráľovskými výsosťami vo Frogmore Cottage,“ uviedol palác.

Správu o začatí pôrodu zverejnil v pondelok na Twitteri Buckinghamský palác, v správe sa uvádza, že pôrod manželky princa Harryho sa začal v skorých ranných hodinách.

Aj kráľovná Alžbeta II. netrpezlivo čakala na správy o svojom v poradí ôsmom vnúčati, informovali britské médiá. Pôrod sa mal odohrávať vo Frogmore Cottage, kam za svojou dcérou pred pár týždňami z Los Angeles priletela aj Doria Ragland (62). Podľa denníka Daily Mail si budúci rodičia neželali dopredu poznať pohlavie ich potomka. Napriek špekuláciám, ktoré predpovedali narodenie dievčatka, sa manželia napokon dočkali syna.

Princ Harry sa po pôrode vojvodkyne Meghan...
Princ Harry sa po pôrode vojvodkyne Meghan...
+1Princ Harry sa po pôrode vojvodkyne Meghan...

Vojvodovi a vojvodkyni zo Sussexu už pogratulovali k prvorodenému potomkovi poprední britskí politickí lídri vrátane premiérky Theresy Mayovej, šéfa britskej Labouristickej strany Jeremyho Corbyna či škótskej premiérky Nicoly Sturgeonovej, informuje BBC. „Lásku, šťastie, a zdravie,“ páru zaprial aj arcibiskup z Canterbury Justin Welby, ktorý Meghan a Harryho vlani sobášil. Potomok páru bude mať zrejme dvojité britsko-americké občianstvo.

Podľa oficiálnych vyjadrení sa narodenie potomka očakávalo na prelome apríla/mája. 11. apríla Buckinghamský palác oficiálnou cestou oznámil, že princ Harry a jeho manželka chcú uchovať príchod svojho prvého potomka „v súkromí“.

Fanúšikovia kráľovskej rodiny oslavujú prvého...
Fanúšikovia kráľovskej rodiny oslavujú prvého...
+1Fanúšikovia kráľovskej rodiny oslavujú prvého...

"Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sú veľmi vďační za láskavosť, ktorú dostávajú od ľudí z celého Spojeného kráľovstva i zo sveta, a pripravujú sa na príchod dieťaťa. Ich kráľovské výsosti dospeli k osobnému rozhodnutiu uchovať plány okolo príchodu potomka v súkromí. Vojvoda a vojvodkyňa sa tešia na zdieľanie týchto vzrušujúcich správ po tom, ako budú mať príležitosť udalosť osláviť súkromne ako nová rodina.“ Pózovania čerstvej mamičky Meghan s bábätkom v náručí pár hodín po pôrode, ako sme boli zvyknutí pri vojvodkyni Kate, sa tak zrejme nedočkáme.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sa zosobášili 19. mája 2018. To, že čakajú prvé dieťa, oznámili vlani v októbri. Ich prvý potomok je ôsme pravnúča kráľovnej Alžbety II. a siedme v nástupníckej línii na britský kráľovský trón.

Princ Harry sa 19. mája oženil s Meghan... Foto: SITA/AP
princ Harry, meghan Markle Princ Harry sa 19. mája oženil s Meghan Markleovou.

Želaním vojvodkyne Meghan bolo, aby dieťa prišlo na svet v domácom prostredí Frogmore Cottage, kam sa dvojica tesne pred narodením potomka presťahovala z Kensingtonského paláca v Londýne.

Princ Harry a jeho snúbenica  Meghan Markle...
Meghan Markle a princ Harry sa takto k sebe...
+8Meghan Markle a princ Harry sa zaľúbene držia...

Rezidencia Frogmore Cottage ležiaca v blízkosti honosnejšieho Frogmore House v areáli hradu Windsor. Názov tohto sídla odvodený od anglického označenia pre žabu údajne odkazuje na veľké množstvo týchto obojživelníkov, ktoré sa vyskytovali v bažinatej oblasti pri neďalekom toku rieky Temže. Windsor je od centra Londýna vzdialený 32 kilometrov.

Podľa správy stávkovej kancelárie „Coral“ bolo medzi stávkujúcimi v Británii favoritom medzi chlapčenskými menami Arthur. V tesnom závese sú mená James alebo Edward. Pre aké meno sa napokon čerství rodičia rozhodnú sa dozvieme čoskoro. Vo veľkom sa však stávkovalo aj na mená krstných rodičov očakávaného dieťatka – bodovali Amal a George Clooneyovci, v ponuke kancelárií sú aj ďalšie slávne mená – Serena Williams, Priyanka Chopra či princezná Eugenie.

© Autorské práva vyhradené

100 debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #vojvodkyňa Meghan

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...