Zúfalka Huffman má skončiť za mrežami! Podvod s prijímačkami ju vyjde draho

Americká herečka Felicity Huffman, známa zo seriálu Zúfalé manželky, sa pred federálnym súdom priznala k účasti na podvádzaní pri prijímacích skúškach na prestížne univerzity.

14.05.2019 08:53
Felicity Huffman Foto: ,
Felicity Huffman opúšťa súd v Bostone.
debata

Päťdesiatšesťročná herečka bola zadržaná spolu s desiatkami ďalších zámožných rodičov či trénerov, ktorí sú do škandálu tiež zapletení. Rozsudok má byť vynesený 13. septembra. Prokuratúra uviedla, že pre Huffmanovú bude požadovať štyri mesiace väzenia.

Huffman čelí obvineniu, že zaplatila úplatok vo výške 15 000 dolárov, aby pomohla svojej najstaršej dcére prejsť cez vstupné testy. Podľa agentúry AP sa ospravedlnila a povedala, že prijme dôsledky svojich činov. Huffman sa k podvodu, ktorý médiá označujú za najväčší v dejinách amerických vysokých škôl, formálne priznala vyšetrovateľom už v apríli. Podobným obvineniam čelí 50 ľudí. Rodičia údajne zaplatili dohromady 25 miliónov dolárov učiteľom, ktorí mali zabezpečiť, aby sa uchádzači dostali na univerzity, ako sú Yale, Georgetown alebo Juhokalifornská univerzita.

Huffman v pondelok pred súdom podľa svetových agentúr stála so zopnutými rukami a odpovedala „Áno, vaša ctihodnosť“ na otázku, či rozumie obvineniam. Ústrednou postavou systému podvodov je podľa prokuratúry William „Rick“ Singer so svojou spoločnosťou Edge College & Career Network. Singer sa k obvineniu už skôr priznal a to vrátane vydierania, prania špinavých peňazí a bráneniu spravodlivosti. Hrozí mu až 65 rokov väzenia a súdený má byť v júni.

Dokumenty uvádzajú dva typy podvodov. Falšovanie prijímacích testov uchádzačov a vytváranie falošných podkladov pre získanie športových štipendií. Niektorí rodičia využili podľa vyšetrovateľov oba varianty.

debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #súd #podvod #Felicity Huffman

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....