Delon je rasista a nepriateľ žien, tvrdí petícia proti jeho oceneniu v Cannes

Proti rozhodnutiu usporiadateľov filmového festivalu v Cannes udeliť tento rok cenu za celoživotné dielo Alainovi Delonovi protestuje americká organizácia Women and Hollywood, ktorá bojuje za rovnoprávnosť žien vo filmovom priemysle.

14.05.2019 10:08
Herec Alain Delon na archívnom zábere. Foto: ,
Herec Alain Delon na archívnom zábere.
debata (39)

Osemdesiattriročný francúzsky herec je podľa nej „rasista, homofób a mizogýn (nepriateľ žien)“. Organizácia preto spustila petíciu proti čestnej Zlatej palme pre Delona, ​​ktorú má legenda francúzskej kinematografie prevziať osobne v nedeľu 19. mája. Petíciu už podpísalo takmer 16 000 ľudí.

Jej autori hercovi vyčítajú vyhlásenie, že homosexuálne páry by nemali mať právo vychovávať deti, a jeho priznanie, že sa k ženám správal ako „macho“. „Ak je facka machovská, tak som musel byť macho. Ale ja som tiež dostával facky, aj od žien,“ povedal Delon vlani v jednom rozhovore.

„Syn ho dokonca obvinil z domáceho násilia. Okrem toho vyjadroval sympatie ku krajne pravicovým hnutiam vo Francúzsku a záujem zastaviť migráciu do svojej vlasti,“ píše sa v texte petície.

Na prehliadke v Cannes, ktorá sa začína v utorok, nie je podľa Women and Hollywood pre rasistov, sexistov a homofóbov miesto.

Video
39 debata chyba
Viac na túto tému: #herec #Cannes #cena #rasizmus #Alain Delon #vyjadrenia

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...