Vojvodkyňa Meghan bude so synom, s Trumpom sa stretne iba princ Harry

Princ Harry bude medzi účastníkmi súkromného obeda, ktorý britská kráľovná Alžbeta II. usporiada pre amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho manželku pri ich júnovej návšteve Británie.

25.05.2019 15:09
meghan, harry Foto: ,
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan predstavili na hrade Windsor médiám ich prvorodené dieťa, syna.
debata

Oznámila to spravodajská stanica CNN, ktorá informovala o presnom programe Trumpovej návštevy, ako ho zverejnil Buckinghamský pa­lác.

Trump a jeho žena Melania prídu do Británie 3. júna. V Buckinghamskom paláci ich privíta okrem kráľovnej tiež princ Charles s manželkou Camillou. S Charlesom potom pozdraví čestnú stráž a po súkromnom obede má nasledovať prehliadka obrazárne so špeciálnou výstavou diel z kráľovských zbierok vzťahujúcich sa k histórii USA.

Popoludní potom Trumpa a Melaniu Trumpovú odprevadí princ Andrew do Westminsterského opátstva a neskôr potom sú Trumpovi pozvaní na čaj do rezidencie Charlesa a Camilly. Prvý deň zakončí štátny banket v Buckinghamskom paláci.

Utorok 4. júna má mať Trumpov program viac politický charakter, zíde sa s premiérkou Theresou Mazovou pri raňajkách. Prítomný bude princ Andrew a britskí a americkí podnikatelia. Trump a Mayová sa potom presunú na Downing Street na spoločné rokovanie a obed, po ktorom má nasledovať tlačová konferencia. Večer potom Trump usporiada v sídle amerického veľvyslanca večeru, na ktorej kráľovnú zastúpi Charles a Camilla.

Záverečný deň návštevy sa potom kráľovná a princ Charles spolu s hosťami zúčastní v Portsmouthe spomienkového ceremoniálu k 75. výročiu vylodenia v Normandii. Kráľovná sa tam potom rozlúči a prezidentský pár oficiálnu návštevu ukončí. Trump bol v Británii vlani na neoficiálne pracovnej návšteve, proti ktorej v Londýne a ďalších mestách protestovali státisíce ľudí.

Ako informujú britské médiá, vojvodkyňa Meghan, manželka princa Harryho, rodená Američanka, sa s Trumpom nestretne. Zostane doma vo Windsore s ich synom Archiem, ktorý prišiel na svet 6. mája.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #Donald Trump

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....