Brown opäť v problémoch! Ignoruje údajnú obeť znásilnenia, na súd neprišiel

Americký spevák Chris Brown, ktorý od tohtoročného januára čelí vo Francúzsku obvineniu zo znásilnenia, v utorok ignoroval predvolanie a nedostavil sa na konfrontáciu so ženou, ktorá ho z činu obvinila.

29.05.2019 13:45
Chris Brown Foto: ,
Spevák Chris Brown na archívnom zábere.
debata

Agentúre AFP to povedala ženina právna zástupkyňa, podľa ktorej spevák svojou neprítomnosťou preukázal neúctu k francúzskemu právnemu poriadku a zradil dôveru francúzskych úradov, ktoré mu v januári dovolili vycestovať z krajiny.

„Pán Brown nemá pre svoju neprítomnosť žiadne pádne ospravedlnenie. Skrátka sa úmyselne rozhodol, že sa na dnešnú konfrontáciu nedostaví … Je to škandál,“ uviedla Gloria Allred, právna zástupkyňa ženy, ktorá Browna zo znásilnenia obvinila.

Dvadsaťštyriročná žena tvrdí, že Brown ju znásilnil vo svojom apartmáne v parížskom hoteli Le Mandarin Oriental v noci na 16. januára. Zo znásilnenia obvinila aj jeho osobného strážcu a jedného zo spevákových priateľov. Všetci traja muži boli v januári zadržaní a následne z väzby bez obvinenia prepustení. Na utorňajšiu konfrontáciiu sa nedostavil ani jeden z nich.

Právnik tridsaťročného Browna označil obvinenia za nactiutrhačné, vybájené a protirečivé. Zároveň uistil, že jeho klient je francúzskej justícii naďalej „k dispozícii“. „Bol prvý, kto žiadal zorganizovanie konfrontácie so sťažovateľkou, ktorá to náhlivo odmietla, aj keď sa nachádzal ešte vo väzbe a bol pripravený jej čeliť,“ dodal právnik Raphaël Chiche.

Brown sa do problémov so zákonom dostáva opakovane. V roku 2009 sa priznal k napadnutiu bývalej priateľky, popovej hviezdy Rihanny, za čo mu bol vymeraný päťročný podmienečný trest. Kvôli porušenie podmienky potom strávil rok vo väzení. V roku 2013 zasa napadol jedného fanúšika a bol odsúdený k pokute a dvom dňom väzenia.

V lete 2016 speváka obvinila z napadnutia modelka Bayley Curranovej. Brown na ňu vraj vo svojom dome v rámci osobného sporu namieril zbraň. Spevák obvinenia odmietol a následne bol prepustený na kauciu 250 000 dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #súd #Chris Brown #obvinenie #znásilnenie #konfrontácia

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....